Gå til sidens hovedinnhold

Veien skole vant for tredje gang

Artikkelen er over 5 år gammel

13 lag fra fem skoler kjempet om seieren i discsport-turneringen Hønefoss Ultimate Cup 2016. Veien skole gikk til topps for tredje gang på AKA Arena.

I finalen mellom Veien og Hønefoss skole handlet det om å være først til syv mål.

Det tok tid før målene kom. Men kampen kom skikkelig i gang på stillingen 3–2 til Veien skole. Da våknet også lagenes heiagjenger for alvor opp på sidelinjen, med sang og rop.

Dette løftet tydeligvis Veien skole fram. De vant til slutt finalen 7–2. Dermed har Veien skole vunnet Ultimate tre ganger i turneringens historie.

De to forrige triumfene kom i 2003 og 2009. Det er for øvrig tredje år på rad at Veien har vært i finalen.

I turneringen kom Helgerud på 3. plass, Ullerål på 4. plass og Hedalen på 5. plass.

Cirka 135 elever var i aksjon i discsport-turneringen.

Hønefoss Ultimate Cup er for elever i 7. klasse, og ble første gang spilt i 2002. 2016-utgaven er dermed den 15. i rekken. Skolene har egne discer som brukes i gymtimer.

Ultimate spilles på en bane som ligner en amerikansk fotballbane. Hvert lag består av syv spillere på banen. Spillerne er i konstant bevegelse mens de løper, kaster og mottar for å lage mål. Lagene forsøker å score ved å sentre discen til en medspiller som står i målsonen som angripes. Man kan ikke løpe med discen. Den eneste måten å flytte discen nærmere målsonen er å sentre til medspillere. Spilleren som holder discen kan rotere med en fot og blir forsvart som i basketball. Det blir "turnover" når det angripende laget mister kontroll over discen.

Laget som først scorer et forhåndsbestemt antall mål vinner. En kamp kan også spilles til tid.

Kommentarer til denne saken