Gå til sidens hovedinnhold

Den store forskjellen

Artikkelen er over 13 år gammel

Kristoffer Broberg ble kveldens helt og scoret 16 poeng da Hønefoss vant basketfinalen for barneskoler med 23-18 over Vik.Vang vant 21-9 over Helgerud i jentefinalen.

Det var stor steming og mange entusiastiske heiarop da basketballfinalene for barneskolene ble arrangert i gymsalen på Veienmarka.

Etter kvartfinaler og semifinaler tidligere på ettermiddagen, var det klar for finaler i jente- og gutteklassene.

Hønefoss-spilleren Kristoffer Broberg ble en vanskelig nøtt å knekke for Vik da de to lagene møttes til finale i gutteklassen. 12-åringen kom på banen fem minutter ut i oppgjøret og snudde en klar Vik-ledelse. Kristoffer scoret nesten på alle baller han fikk foran motstanderens kurv, og i forsvar tok han også stort sett alt. På slutten forsøkte Vik å mannsoppdekke Hønefoss-spilleren. Det hindret et større tap.

- Vi skulle nok gjort noen taktiske trekk tidligere. Hønefoss fikk et litt for stort forsprang i den andre av de fire periodene, lød det fra Vik-benken.

Kristoffer Broberg var veldig glad over finaleseieren.

- Jeg spiller mye basketball på skolen, men er ikke med på noe lag. Jeg driver både med ishockey og fotball, så jeg har egentlig ikke tid til mer. Dette var imidlertid så morsomt at jeg faktisk har lyst til å prøve meg på et lag. Jeg får tenke over det, sa Kristoffer etter å ha mottatt gratulasjoner og premier for den flotte innsatsen da laget hans vant 23-18.

Jevn start

Vang og Helgerud var motstandere i klassen for jenter, og var først ut på golvet i kampen om gullet og den store pokalen.

Etter en forholdsvis jevn start, dro Vang fra i de to siste periodene og vant med 21-9.

- Vi må bare innse at Vang var flinkere enn våre jenter i denne kampen og fortjente seieren. De traff også bedre på skuddene. Likevel er vi fornøyd med å komme til finalen, oppsummerte lagleder for Helgerud, Thomas Johansen.

Vang-jentene spilte en solid kamp og hadde grei kontroll etter som matchen skred fram.

- Moro

- Det var skikkelig gøy å slå Helgerud, lød det fra strålende fornøyde basketjenter fra Haugsbygd etter at medaljer og pokal var kommet i deres eie.

- Dette var moro. Jentene var veldig spente før finalen, men dette gikk jo bra. Jeg er stolt over innsatsen og seieren, kommenterte lagleder for Vang, Anne Pettersen.

I bronsefinalene vant Helgerud 33-24 over Kirkeskolen blant guttene og Eikli slo Kirkeskolen meget knepnet 11-10 og tok bronsen i jenteklassen.

I semifinalene for jenter vant Vang 21-14 over Kirkeskolen og Helgerud slo Eikli 12-11. I gutteklassens semifinaler vant Vik 14-9 mot Kirkeskolen og Hønefoss slo Helgerud 20-16.

Torsdag fortsetter finalespillet i basketball. Da er det ungdomsskolene som skal gjøre opp opp medaljene.