Gå til sidens hovedinnhold

Brødreduell i Ålesund

Artikkelen er over 8 år gammel

HBKs Pål Erik Ulvestad har bodd 20 år av sitt liv i Ålesund. Broren Fredrik Ulvestad spiller for Aalesund. Dermed kan det bli en ren brødreduell på Color Line stadion søndag.

Fire mann sliter med skader før kampen mot AaFK på Color Line stadion.

Toni Kolehmainen er ute i minst fire uker etter skulderskaden han pådro seg under den siste landslagssamlingen med Finland.

Frode Lafton tok MR-bilder av ankelen fredag, men foreløpig vet man ikke resultatet. Det som er sikkert, er at han ikke spiller.

Tor Øyvind Hovda og Mats André Kaland sliter med mindre lyskeproblemer. Ingen av de to trente med laget fredag, men fortsatt er det uvisst om de er med til Ålesund.

Pål Erik Ulvestad satte seg på kveldsflyet til Oslo torsdag da Molde og HBK ble enige om utlånsavtalen. Fredag ble midtstopperen, som også kan spille på midtbanen, presentert. Han og blir i alle fall fram til sommeren.

- Jeg har lyst til å matche meg på høyest mulig nivå. I Molde er det veldig stor konkurranse om plassene nå, sier Ulvestad.

Hos den regjerende seriemesteren konkurrerer 10–11 om fire plasser. Trener Leif Gunnar Smerud vil bruke Ulvestad.

- Han er en anvendelig spiller, som vi la merke til allerede i 2011. Nå er han på lån fram til sommeren, i og med vi har en del skader, sier Smerud.

Han påpeker at Ulvestader fleksibel og kan bekle flere roller.

- Jeg synes han er en fysisk stødig spiller. Han er våken og et fint driv med ball. En god fotballspillere med bra fysikk, sier Smerud.

Ferske Alexander Mathisen spilte tre år i Aalesund før han dro til belgiske Lierse. Han beskriver oppholdet i jugendbyen som en fin tid.

- Hva er det som gjør Aalesund så gode hjemme?

- De trener på banen hver dag. De er vant til at ballen går fort. Og selvfølgelig entusiasmen. 10.000 på hver kamp, og bra trøkk, forklarer Mathisen.

Klarer Hønefoss å spille sitt spill, holde på ballen og ikke blir for defensive, tror Mathisen de har muligheter.

Nå er han spent på om han får spilletid allerede søndag.

- Får se hva som skjer nå, om de føler jeg er klar nok til å være med, sier han.

Om han kommer innpå og scorer seiersmålet mot gamleklubben, er ikke det ham imot.

- Men da blir det ikke noe ekstra jubel. Jeg har hatt noen fine år der. Ingen bitterhet, ler han.

Uansett er det ikke snakk om å starte oppgjøret på det forblåste Vestlandet. Spilleren selv og trenerteamet er innstilte på at Mathisen skal få bruke tid til å komme tilbake i form.

At han har en kontrakt som kun strekker seg ut denne sesongen, omtaler han som en vinn-vinn-situasjon begge parter.

Leif Gunnar Smerud er glad for at Mathisen valgte å si ja til HBK.

- Han er offensivt en god relasjonell spiller. God til å sette opp andre, men også en god målscorer. I tillegg er han løpssterk og kan spille dagen lang, sier Leif Gunnar Smerud.

- En fotballklok spiller, fastslår HBK-treneren.

Kommentarer til denne saken