Gå til sidens hovedinnhold

Brikkene faller på plass

Artikkelen er over 11 år gammel

Skøyteforbundet presenterer sitt nye trenerteam i Bergen onsdag.

Det blir spekulert i om Bergen er valgt fordi den heteste kandidaten Jarle Pedersen bor der, men det benekter Olympiatoppens Johan Kaggestad.

– Det jeg kan si er at kabalen rundt trenerapparatet i skøyteforbundet ikke er 100 prosent klar ennå. Mye er på plass, men det er også noe som gjenstår. Jeg kan derfor ikke bekrefte noe som helst.

Flere personer

– Årsaken til at onsdagens pressemøte er lagt til Bergen er at jeg er der i et annet møte. Det er et møte som ble avtalt for flere måneder siden, så det har ikke noe å gjøre med hvem som blir ansatt som ny trener, sa Johan Kaggestad til NTB tirsdag kveld.

Han kunne bekrefte at det ikke bare er Peter Muellers etterfølger som sjeftrener for skøytelandslaget som skal på plass, men også flere andre personer rundt laget.

Løperne som er tatt ut til å gå verdenscupløpene i Calgary og Salt Lake City reiser til USA allerede torsdag, så det haster på å få på plass nøkkelpersonene i støtteapparatet.

Tidligere OL-deltaker

Jarle Pedersen som er den heteste kandidaten til å overta som trener for skøytelandslaget kommer opprinnelig fra Alta, men han bor nå i Bergen og er trener for skøyteløperne Fana IL

Som aktiv gikk han for Bossekop Ungdomslag, og han var norsk OL-deltaker i Lake Placid i 1980, der han sikret seg ett olympisk poeng gjennom sjetteplassen på 500 meter. Det var for øvrige i det samme OL-et Bjørg Eva Jensen vant gull på 3000 meter for kvinner og tidligere skøytepresident Terje Andersen klarte bronsen på 1500 meter for menn.

NTB forsøkte å komme i kontakt med Jarle Pedersen tirsdag kveld, men han var ikke tilgjengelig på telefon.

Peter Mueller som har vært norsk skøytetrener siden 2003, ble sparket mandag etter å ha kommet med trakasserende uttalelser rettet mot Maren Haugli etter verdenscupløpene i Berlin tidligere i høst. (ANB-NTB)