Ringerike bowlingklubb debuterte i eliteserien med seier over drammenslagene Brage og Drammen Tigers.

Første kampen gikk på hjemmebane mot Brage. Ringerike tok raskt føringen og vant første serie 3–1. Det ble jevnere i andre serie. Den endte uavgjort 2–2 mens Ringerike avgjorde tredje serie med seier 3–1.

Dermed vant Ringerike komfortabelt 8–4. Mads Sandbækken ble bestemann på laget i første kamp med serien 267-217-259.

I helgens andre kamp på hjemmebane ble det også seier 8–4 over Drammen Tigers. Det ble en meget spennende jevn førsteserie der Ringerike dro i land en 3-1-seier. Serien ble avgjort til Ringerikes fordel fordi Mads Sandbækken satte den perfekte serie med 12 strike på rad og 300.

Store ambisjoner

Den andre serien ble som mot Brage spilt uavgjort 2–2. Ringerike dro i land seieren når de vant serie tre med 3–1. Lars Christian Nygård ble beste spiller for Ringerike med seriene 258-231-247.

Ringerike BK har mål om å komme på pallen i sitt første år i eliteserien og starten var meget bra.

I neste serierunde spiller Ringerike mot Mascot fra Bergen søndag 27 september klokken 11, i Hønefoss Bowlingsenter. Ringerike er favoritt til å ta hjem seieren i den kampen også.

Nylig ble det nominert nye spillere til Team Norge, hvorav fire spillere fra Ringerike er med: På Team Norge er Mads Sandbækken og Glenn Morten Pedersen tatt ut. På team Norge U21 er Martin Moen Stikbakke og Øyvin Kulseng tatt ut.

Gledelig uttak

I 1. divisjon for damene har Ringerike vært i Trondheim og spilt kamp mot Trønderstrike. Det ble tap med 3–9 for ringeriksjentene. Kampen var jevnere enn resultatet tilsier. Det ble tap 0–3 i første serie, mens Ringerike tok tre poeng på de neste to seriene. Så det sto 6–3 til Trønderstrike etter tre serier. Det ble en jevn siste serie også, men Trønderstrike ble for sterke på slutten og vant den serien med 3–0. Tonje Färber ble beste Ringeriksspiller med 835 på 4 serier.

I neste serierunde, 26. september, har damene hjemmekamp mot Larvik.