På sitt klubbmøte på Hadeland Glassverk 15. juni, valgte Jevnaker Rotaryklubb å hedre Thomas Müller med Rotary Internationals høyeste utmerkelse, Paul Harris Fellow.

Anerkjennelse

Utmerkelsen deles ut til enkeltpersoner som har gjort samfunnsgangnlig arbeid eller som spesielt stor innsats for å glede medmennesker i samfunnet rundt dem.

Prisen består av et eget diplom, pin og medalje fra Rotary International i Sveits.

– Thomas Møller er godt kjent på Jevnaker som en som bruker mye av sin tid til å legge til rette for meningsfull aktivitet for andre mennesker i lokalmiljøet. Han lever og ånder for bordtennis, og har bygd opp et flott miljø for små og store på Jevnaker gjennom klubben, forteller Gudbrand Ruud, avtroppende leder i Jevnaker Rotary.

– Han har selv vært aktiv i mange år, spiller fortsatt, men er kanskje aller mest kjent som en pådriver for sporten og rekrutteringsarbeidet,

Prisvinneren var både glad og overrasket over prisen:

– Det er veldig hyggelig å bli lagt merke til. Jeg driver ikke med dette for å få priser, men det er selvsagt bedre å få ros enn kjeft, forteller den sympatiske karen.

Traff blink

– Bordtennis har vært en livsstil for meg i snart 35 år, og jeg ser ikke noe ende på det, humrer han.

Møller forteller videre at han ikke kjente til Rotarys arbeid lokalt eller internasjonalt fra tidligere. Utmerkelsen, Paul Harris Fellow, var også ny for ham.

– Men at de ønsker å hedre noen som har samfunnsengasjement, der har de truffet blink! medgir han, med en anelse stolthet i stemmen.

Thomas Møller ble i 2006 hedret med Jevnaker kommunes kulturpris. Hans sportslige meritter favner syv medaljer fra veteran-NM.

LES OGSÅ: En ildsjel av de sjeldne

I fjor ble Wenche og Morten Haugli tildelt Jevnaker Rotaryklubbs hederspris for sin innsats for skøytesporten i Jevnaker.

Dette er ROTARY:

Grunnlagt av Paul Harris i Chicago i 1905.

Rotary's formål er å fremme og styrke viljen til å gavne andre som grunnlag for all virksomhet

Rotaryklubber finnes i dag i mer enn 200 land og geografiske områder, fordelt på nesten 33.000 klubber med til sammen over 1.2 millioner medlemmer

Norge er i dag ett av de land med den høyeste rotarianer-tetthet. Ca. hver 300 innbygger er rotarianer. Norge er delt inn i 6 rotary-distrikter med til sammen 330 klubber og ca. 12.000 medlemmer.

H.M. Kong Harald er æresguvernør for de norske rotary-distrikter og Paul Harris Fellow.