Gå til sidens hovedinnhold

Bojan ble et hode for høy

Artikkelen er over 17 år gammel

Guttefinalens store spillerprofiler ble HBBK-spillerne Bojan Tesic fra Hov og Jonas Fecadu fra Veienmarka. Også jentefinalen ble dominert av en HBBK-spiller: Catherine Molandsveen.

Onsdag kveld var det klart for sluttspillet i skolecupen i basketball for ungdomsskoler. Hov ungdomsskole utmerket seg i begge klasser. Lagene på både gutte- og jentesiden hadde dominerende spillere som til daglig spiller i Hønefoss Basketballklubb. Det gjør som regel utslag i skolecupen.

I jenteklassen nedsablet finalevinneren Sokna med solide 46-19 i semifinalen, mens finalemotstander Haugsbygd ungdomsskole vant komfortabelt 21-4 over Hole i sin semifinale.

Finalen ble aldri jevnspilt. Haugsbygd-laget består stort sett av håndballspillere, og ungjentene, som vanligvis spiller med langt mindre ball mot større mål, hadde ikke treffsikkerheten på sin side denne gang. Gang på gang misset de klare og gode skuddforsøk, og Hov-jentene, anført av HBBK-spiller Catherine Molandsveen, dro sakte men sikkert i fra. Til slutt ble det en slags ironi og håpløshet over Haugsbygds sjanser til å plukke poeng.

Eksempelet på det kom da Lise Rypdal scoret lagets første to poeng, to og et halvt minutt ut i andre periode, til stor jubel fra alle i gymsalen på Veienmarka ungdomsskole. Hov vant til slutt 34-11 og kunne dermed motta den største pokalen.

I gutteklassen ble kampen jevnere. Den store forskjellen ble til slutt høye Bojan Tesic. Unggutten, som også han til daglig spiller i HBBK, plukket inn den ene topoengeren etter den andre, og lot knapt lagkameratene slippe til under kurven.

På motsatt banehalvdel var Jonas Fecadu omtrent like dominerende. Riktignok sanket han ikke like mange poeng som Tesic, men unggutten fra Veienmarka viste imponerende teknikk, skuddteknikk og spilleforståelse. Solide baskettalenter som HBBK bør ta godt vare på i fremtiden.

Hov hadde best uttelling på skuddene i begynnelsen av kampen, men Veienmarka snek seg innpå mot slutten av første periode.

I andre periode dro så Hov fra igjen, og hadde en ledelse på 12 poeng på det meste. Veienmarka ga imidlertid aldri opp, og halte innpå. Laget gikk fra 15-27 til 24-27. Da viste imidlertid nevnte Bojan Tesic igjen hvem som var sjef på banen. Hov vant guttefinalen 31-26.

I bronsefinalene ble det seier 24-12 til Sokna over Hole i jenteklassen, mens Haugsbygd slo Hole 29-16 i gutteklassen.

Finalene for barneskoler går i samme hall førstkommende onsdag.