- Det er planen at vi skal delta i lagkonkurransen i kombinert, sier Anders Jacobsen med et stort smil.

Trenger utholdenhet

Etter å ha avsluttet verdenscupen i hopp i mammutbakken i Planica denne helgen, er det tydelig at de tre hopperne ønsker å legge inn noen ordentlige utholdenhetsøkter på tampen av sesongen. Det trengs.

- Etappene er på fem kilometer, så det skal vi nok få til. Men vi kommer nok til å gå på en Brink hele gjengen, sier Anders, som ikke akkurat er noen Bjørn Dæhlie med langrennsski under føttene.

- Jeg har gått én, nei to, turer denne vinteren, sier han stolt.

Blir nektet deltakelse

For noen tiår siden var skillet mindre mellom hoppere og kombinertløpere. Mange deltok i begge grener, men det var lenge før Jan Boklöv og V-stilen. Spørsmålet nå er om Jacobsen, Bystøl og Ljøkelsøy får lov til å stille som kombinertløpere i NM.

- Vi skal gjøre et forsøk i hvert fall. Det kan hende at vi må ha norgescuppoeng i kombinert eller noe slikt for å få være med, men jeg håper at det går i orden, sier Jacobsen.

Om eksperimentet blir noe av bør hopptrioen være klare favoritter til å gå først ut i langrennssporet etter hopprennet.

- Jeg vet ikke om de i så fall vil sette farten etter oss, men vi bør ha en god mulighet til å gå først ut, mener Anders.

- Skal det bli godt endelig å få gjennomført litt "ordentlig" trening?

- He he... Det skal bli godt å få testet O2-opptaket.

Fikk skryt

Etter å ha avsluttet sesongen med seier i lagkonkurransen lørdag og åttendeplass i det individuelle rennet søndag, fikk Anders Jacobsen skryt av sportssjef Clas Brede Bråthen.

- Jeg er veldig godt fornøyd med det Anders har gjort i år. Målet var at Anders ikke skulle falle helt igjennom, slik mange hoppere gjør etter en slik debutsesong som Anders hadde i fjor. Det målet nådde han og endte på en meget flott sjetteplass i verdenscupen sammenlagt, oppsummerer Bråthen.

Anders er også selv godt fornøyd.

- Jeg har ikke klart å fordøye så mye enda, men etter en trøblete start ble jeg flinkere til å ha det moro fra hoppuka og utover. Da kom også resultatene. Det gjelder å ha det moro, mener Ringkollen-hopperen.