Og en av dem som jubler ekstra høyt når broren Jørgen kjører, er Kristin.

Heier på broren

17-åringen kjører selv bilcross, men da broren Jørgen kjører sine heat, er Kristin godt plassert midt på startplassen. Hun jubler høyt og hemningsløst år broren kjører godt vinner heat i rallycross med sin Volvo 242. Og det gjør han stort sett.

– Men det er ikke bare jeg som jubler. Vi har med oss en stor fanskare her. Familien deltar. Dette er hele gjengen, sier Kristin, smiler og vender seg mot familien som har samlet seg under teltet utenfor motorsportbussen til familien.

- Oppfører oss godt

– Men vi oppfører oss veldig bra, kommer det tynt fra heiagjengen, som har en pust i bakken. Det er pause på Eriksplassen.

Jørgen Heen har investert i en Volvo 242, med 2,4 liters motor, og stiller i rallycross, klasse 3.

– Jeg investerte i denne bilen. Ønsket å prøve meg i rallycross, men tidligere kjørte jeg bilcross, akkurat som min søster Kristin her, sier Jørgen.

God kjøring

Og kjøre gjør han bra. Forrige helg ble det en 8. plass i klasse 3 under NM i bakkeløp i Vikersund.

– Det var jeg veldig godt fornøyd med, men også her i dag har det gått bra, sier Jørgen.

Får service

Kristin kjører bilcross. Hun presiserer at hun setter veldig stor pris på deltakelsen til broren og faren.

– Det er jo morsomt at de er her for meg hele tiden. De skrur og mekker for meg, men det er j ekstra stas at mange i familien er med. Dette er kjempemorsomt, sier Kristin, som innrømmer at hun er ekstremt nervøs før løp.

– Sommerfugler og dinosaurer i magen. Men morsomt er det, sier Kristin.

Ekte ådøling

Familien er fra Hen. Det er Jørgen stolt av.

– Ekte ådøling, sier han.

Jørgen kjøpte sin Volvo til seg selv i julegave. Han er inne i sin første sesong som rallycrossfører.

– Kristin ville også kjøre, og da kjøpte jeg min egen bil. Det er veldig ålreit å ha sin egen bil, og da får jo også Kristin sin egen bil, sier Jørgen.

Han investerte 110.000 kroner i Volvoen.

– Den går veldig bra. Jeg kjørte første løp i Vikersund forrige helg, og det er første løp på hjemmebane med denne bilen her i dag. Det går jo bra, sier Jørgen.

Vil ha suppe

Bilen er en 1987-modell, som ha sin suppe.

– Den bruker jo litt drivstoff, men går som et uvær. Jeg mekker stort sett det meste selv, men motoren holder jeg meg unna. den koster såpass mye penger at det er best å ha folk som kan det dersom det skulle være noe, sier Jørgen.

Målsettingen denne sesongen er å ha det gøy.

– Men jeg ble veldig tent på å kjøre på tid, slik vi gjorde i Vikersund. De var moro. Jeg vil gjerne kjøre et par NM-runder til i sommer, og så vil jeg jo kjøre de to siste rundene i bakkeløps-NM i Larvik, sier Jørgen.

Han ble nummer 2 lørdag.