Gå til sidens hovedinnhold

Bidro til historisk VM-gull

Artikkelen er over 9 år gammel

Med to jevne hopp var Mats Berggaard med å sikre Norges første laggull i hopp for juniorer,

Mats Berggaard er historisk. Aldri før har Norge vunnet laggull i hopp på juniorsiden. Det skjedde i Erzurum. Berggaard hoppet solid da det norske juniorlaget i hopp tok tidenes første laggull i junior-VM i tyrkiske Erzurum lørdag.

– Dette er den største dagen i min karriere. Det er utrolig stort å få være med på dette, sier Berggaard til Ringerikes Blad.

Med hopp på 100,5 og 99 meter bidro Berggaard sterkt til at Norge tok det etterlengtede gullet.

– Jeg er utrolig stolt av gutta. Dette er en ny gylden årgang som er på vei opp og fram. Jeg tror flere av disse hopperne vil være med å prege norsk hoppsport i mange pr framover, sier landslagstrener Jan Ottar Andersen.

Berggaard hoppet som andre hopper på det norske laget. Espen Røe sørget for en solid ledelse som første hopper og Berggaard fulgte opp som hopper nummer to. Simen Grimsrud og Phillip Sjøen trygget inn den norske seieren med tre poengs margin ned til Polen. Østerrike tok bronsen.

– Jeg visste vi hadde en sjans på gullet, men det er utrolig bra at vi klarte å holde nervene under kontroll, sier Berggaard.

Selv innrømmer han at han var litt nervøs før sine hopp.

– Jeg var nervøs akkurat i det jeg akte meg på bommen, men så ble jeg fokusert og gjorde arbeidsoppgavene mine slik jeg skulle, forklarer han.

Berggaard ble henholdsvis nummer en og to i sin pulje på de to hoppene sine.