Gå til sidens hovedinnhold

Beste"pirat-klubb"

Artikkelen er over 13 år gammel

Pirates Cup i basketball ble en stor suksess for Hønefoss Basketballklubb. Klubben tok med seg tre gull, to sølv og en bronse på bussen hjem fra Kristiansand i pinsehelgen.

Hønefoss Basketballklubb vant klassene jenter-92, gutter-93 og jenter-94, mens gutter-91 og gutter-92 tok sølvmedaljer og gutter-94 fikk med seg bronse.

Jenter-92-laget spilte sin første kamp mot Hervik Magic og vant så klart som 29-8. HBBK fortsatte det gode spillet mot Nordstrand og vant hele 49-11. I tredje kamp mot Bønes spilte jentene veldig bra og vant fullt fortjent 31-19.

Siste gruppespillkamp mot Kolbotn søndag morgen endte med en klar 27-8 seier. Deretter var det egentlig klart for finale mot samme lag, men pga. at Kolbotn måtte rekke toget hjem til Oslo måtte de dessverre trekke seg fra finalen og gi seieren til Hønefoss-jentene!

Fikk revansje

Første kamp for gutter-93 gikk mot Nordstrand, ett lag som ikke klarte å gi HBBK særlig motstand. Kampen ble vunnet så klart som 36-11.

I den andre innledende kampen var det danske Horsens 1 som var motstander. Lagene vekslet på å lede, og det var til slutt danskene som trakk det lengste strået og vant 20-18. I den tredje kampen vant HBBK til slutt 29-23 over Hervik. Semifinalen mot Bærums Verk åpnet jevnt, men etter hvert dro Hønefoss sakte, men sikkert ifra og vant komfortabelt 30-16. I finalen var danske Horsens 1 motstander igjen. Lysten på revansje var stor, men begynnelsen av kampen så det ikke bra ut og Horsens ledet hele 1-11 før våre gutter virkelig våknet slik at det ved pause sto 10-11 i favør danskene på tavla. I andre omgang spilte gutta meget godt forsvar samt at de traff på mange viktige skudd i angrep. Sluttresultatet ble 23-19 i favør Hønefoss. Vetle B. Fredriksen ble for øvrig kåret til finalens beste spiller.

Gulljenter

I minijenter-94 deltok bare tre lag. I HBBKs første kamp mot Askøy ble det lett seier 40-8. I den andre kampen var HBC Guldfiskene fra Danmark motstander. Denne kampen ble veldig jevn og spennende og endte uavgjort 29-29. Etter en seier og en uavgjort kamp mot henholdsvis Askøy og HBC Guldfiskene på lørdag var det duket for nye kamper mot de samme lagene søndag formiddag. I den første kampen ble det seier 29-14 over Askøy, mens den andre kampen endte med seier 19-15 over HBC Guldfiskene. Dermed ble jentene beste lag i sin pulje og fikk velfortjente gullmedaljer.

Jevn finale

For HBBKs gutter-91 var Stavanger første motstander. En god start og en god avslutning var nok til en trygg 37-15 seier for HBBK. Andre kamp var mot Torridal. HBBK hadde full kontroll, og vant greit med sifrene 34-14. Siste innledende kamp var mot det danske laget Sæby. Etter en kamp hvor spillet varierte noe vant vi så klart som 33-19. I semifinalen mot Nordstrand viste guttene virkelig hva som bor i dem. HBBK rundspilte Nordstrand, som regelrett ble løpt i senk av et godt HBBK-lag. Sluttresultatet ble hele 51-17.

Finalen mot Gimle ble uhyre spennende. Lagene vekslet på å lede, og fulgte hverandre tett. HBBK spilte enda bedre i denne kampen og kun små marginer hindret at det ble gull. Sluttresultatet ble 40-39 til Gimle, i en kamp hvor HBBK kun traff på 10 av 22 straffer!

Spilte seg opp

Smågutter-92-laget til HBBK tapte solid 12-52 for Ullern 1 i sin første kamp. I den neste, derimot, spilte guttene mye bedre og slo Bærums Verk med hele 20 poeng, 51-31. I tredje og siste gruppespillkamp ble danske Klokkerholm knust hele 52-14. Semifinalen mot Ullern 2 begynte ikke så bra, og ved pause lå HBBK under 6-13. I andre omgang spilte HBBK meget bra forsvar og Ullern scoret kun ett poeng. Kampen endte med seier 24-14.

I finalen var Ullern 1 motstander. Som i lørdagens gruppespillkamp var Ullern minst ett nummer for store for våre gutter og vant fullt fortjent 16-69. Uansett var guttene storfornøyd med sølvmedaljer!

Sterk motstand

I lørdagen første kamp var Bergenslaget Askøy motstander for vårt yngste guttelag, gutter-94. Etter en jevn og spennende kamp endte det med tap 24-34. I andre kamp ble danske Aalborg for sterke. HBBK tapte klart 10-70.

Etter to tap lørdag var det duket for ny kamp søndag formiddag. Motstander Hervik møtte ikke opp på grunn av en misforståelse og HBBK vant kampen 20-0 på walkover. I denne klassen ble alle lagene som ikke nådde finalen tildelt bronsemedaljer.