Gå til sidens hovedinnhold

Begynner å finne NM-formen

Artikkelen er over 11 år gammel

Da Ullern kom til Hønefoss måtte de tåle å tape hele 83-43 for U18-jenten til Hønefoss Basketballklubb.

- Vi spilte mot samme lag for en stund siden, og da var det mye jevnere, forteller HBBK-jentene etter den suverene seieren.

Ullern er nemlig ikke noe dårlig lag - med i troppen har de ofte spillere som også får prøve seg på topp seniornivå.

I Ringerikshallen var de likevel sjanseløse. HBBK dro jevnt og trutt fra, og periodesifrene 25-11, 16-14, 21-9 og 21-9 forteller om en kamp som aldri ble særlig spennende.

- Det er viktig for oss å få kamptrening også i slike situasjoner. Når vi leder så klart er det en utfordring å holde trykket oppe. Tilbakemeldingene fra treneren var gode i dag, og slik er det ikke alltid, konstaterte jentene.

Treneren med de gode tilbakemeldingene heter Ola Gravem Knutsen, og han var brukbart fornøyd med det han så mot Ullern.

- De har hevet seg veldig godt utover i sesongen. På det beste er jentene veldig gode, men de svinger fortsatt mye i prestasjonene, slår han fast.

- Det har blitt mer struktur over laget, særlig fremover på banen, sier han.

I seriespillet går det mot en andreplass, bak Centrum fra Oslo. Det er et lag HBBK-jentene slo på bortebane nylig, da de påførte Centrum sitt første hjemmetap på flere år.

Men nå er det U18-NM som gjelder for jentene.

- Det begynner å gå veldig bra etter hvert, konstaterer jentene, som har NM for 18-årslag som sitt viktigste mål for sesongen. Der møter de spillere på egen alder, mens motstanderne i seriespillet kan være opp til to år eldre enn de eldste HBBK-spillerne.