Hønefoss-jenter hylles etter EM-innsatsen

Elisabeth Hammerstad fra Hønefoss ble første kvinne til å spille 75 kamper for Norges beachhåndball-landslag.

Elisabeth Hammerstad fra Hønefoss ble første kvinne til å spille 75 kamper for Norges beachhåndball-landslag. Foto:

Marielle Martinsen og Elisabeth Hammerstad fra Hønefoss utmerket seg spesielt da det norske landslaget spilte EM i beachhåndball i Polen.

DEL

– Jeg er heldig som har fått deltatt på mange mesterskap for landslaget, og jeg er sulten på mer. Med god trening skal kroppen tåle mange flere mesterskap i framtiden, sier Hammerstad til Norges Håndballforbund.

Etter kampen mot Tyrkia onsdag 3. juli fikk Elisabeth Hammerstad utdelt en oppmerksomhet for sin 75. offisielle landskamp for beachhåndballjentene. Hun er den første beachhåndballspilleren i Norge som har spilt så mange landskamper for våre beachhåndballandslag, skriver håndballforbundet.

– Hun er en spiller som har bidratt for beachjentene i flere år. Elisabeth er svært dedikert til beachhåndball – og tør å stå imot i forsvar for å lage både brøyt og hoppe i blokk. Hun ser viktigheten av å spille godt i forsvar, og går alltid foran for laget når jentene trenger det, sier Hammerstads trener, Eskil Berg Andreassen, som synes det er fantastisk at Hønefoss-jenta har bidratt sterkt for landslaget i så mange år.

EMs mest verdifulle spiller

Årets EM ble dog ikke noe høydepunkt for det norske laget, som tapte på shootout for Spania i mesterskapets siste kamp, og dermed endte på 6.-plass.

Selv om de norske jentene for første gang siden 2008 røk ut av et beachmesterskap i kvartfinalen, ble Marielle Martinsen fra Hønefoss kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller under premieseremonien etter finalene Polen søndag, skriver Håndballforbundet.

Danmark, som slo ut Norge i kvartfinalen, gikk helt til topps i mesterskapet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags