Gå til sidens hovedinnhold

Basketspillere reiser til USA

Artikkelen er over 20 år gammel

En stor drøm har gått i oppfyllelse for ni gutter fra Hønefoss Basketballklubb. I dag setter de kursen mot basketballens høyborg, USA.


De ni 16-åringene er spillere på gutter 1984-laget i HBBK. Sammen med trener Tomas Johansen drar de til Cape Cod utenfor Boston. Der skal de besøke tidligere Hønefoss-trener David Oliver.

Programmet for det vel en uke lange oppholdet er smekkfullt av basketballaktiviteter i ulike former. Det store høydepunktet er å dra til Boston for å overvære en NBA-kamp.

De norske baskettalentene får også sjansen til å bryne seg på amerikanske highschool-lag. Fem dager på rad skal HBBK-guttene spille kamper mot blant andre Harwich og Chatham.

- Vi kommer til å møte spillere som er ett år eldre, så det blir tøffe kamper, sier trener Tomas Johansen. Det er vel heller ikke til å stikke under en stol at amerikanerne ligger noen hakk foran oss nordmenn på basketballarenaen...

Tomas Johansen forteller at det er en slags «bonustur» guttene får være med på, siden de satser seriøst og er svært aktive i klubben.

- De er veldig flinke og pliktoppfyllende gutter. Jeg hadde ikke tatt sjansen på å reise alene med dem hvis de ikke var så greie å ha med å gjøre, sier Johansen.