Hønefoss-talentene fikk proffhjelp fra USA

STORFINT BESØK: Basketgjengen i HBBK fikk besøk fra USA og England forrige helg, og da benyttet HBBK-talentene muligheten til å lære.

STORFINT BESØK: Basketgjengen i HBBK fikk besøk fra USA og England forrige helg, og da benyttet HBBK-talentene muligheten til å lære. Foto:

Av

Hønefoss Basketballklubb arrangerte fredag 13. september to toppkamper i basketball i Hønefoss Arena.

DEL

InnsendtI et samarbeid med dobbel norgesmester Kongsberg Miners kunne HBBK invitere publikum til to kamper på meget høyt nivå. 450 tilskuere møtte opp på basketshowet i Hønefoss Arena.

Fra USA kom Team USA Select for å spille mot Kongsberg, men før kampen inviterte de amerikanske spillerne og trenerne til ferdighetstrening for HBBKs spillere. Spillerne ble loset gjennom et proft opplegg med engasjerte og dyktige amerikanere som trenere. Dette var noe som virkelig slo an for de unge spillerne.

Fred styrte showet

Hønefoss Basketballklubb hadde laget en flott ramme rundt kampen med underholdning, konkurranser for publikum og en entusiastisk speaker Fred Erlandsen som loste publikum gjennom kampene. HBBK fikk utelukkende positive tilbakemeldinger for arrangementet, både for rammen rundt kampene og for fasilitetene i Hønefoss Arena.

LES OGSÅ: – Mange av spillerne er godt over to meter høye. Det blir helt sikkert en god del dunking

Kampen mellom Kongsberg Miners og USA Select startet med at Kongsberg gikk hardt ut og opparbeidet seg en tidlig ledelse, og det sto 21–14 etter de ti første minuttene. Kongsberg åpnet best i den andre perioden også, før amerikanerne fikk litt mer kontakt. Ved halvspilt kamp sto det 43–37 i favør de regjerende norgesmesterne fra Kongsberg.

Lokal pauseunderholdning

I pause var det klart for skuddkonkurranser og dans ved MusikalKollektivet til fengende rytmer.

Nok en gang åpnet Kongsberg sterkt og scoret 12 poeng uten at USA Select-poeng. Selv om amerikanerne kom litt nærmere mot slutten av tredje periode ledet Kongsberg 66–49 før siste periode.

USA Select prøvde å knappe inn på ledelsen i starten av fjerde periode, men kom aldri nærmere enn 14 poeng midtveis i perioden. Kongsberg hadde full kontroll og vant til slutt så klart som 93–72.

Etter en liten pause var det klart for kveldens andre kamp, Frøya fra Bergen mot det engelske studentlaget Loughborough.

LES OGSÅ: Fred (47) var på landslaget: – Jeg har et bra liv, selv om det ikke ble som planlagt

Engelskmennene åpnet best og ledet 7–2 før Frøya våknet for alvor og scoret 12 poeng på bare to minutter. Bergenserne fortsatte sitt gode og aggressive spill i den andre perioden og kunne sakte, men sikkert øke ledelsen. Etter 19–10 i den andre perioden sto det 40–21 til laget fra Bergen. Loughborough gikk ut i høyt tempo og spilte hardt forsvar, og utover i perioden krøp de stadig nærmere Frøya. Før de ti siste minuttene var Frøyas ledelse krympet til 12 poeng, 51–39.

Nervepirrende avslutning

Ti minutter er lenge i basketball og kampen var på ingen måte over. Frøya økte ledelsen sin til 60–41 etter tre minutter av siste periode. Loughborough skrudde opp intensiteten i forsvar enda «et par knepp» og kjempet seg inn i kampen. I løpet av fem minutters spill gikk de fra 60–41 til 60-58, etter en 17-0-periode.

JEVNT: Frøya vant etter en nervepirrende avslutning mot Loughborough.

JEVNT: Frøya vant etter en nervepirrende avslutning mot Loughborough. Foto:

Med halvannet minutt igjen var det kun to poeng som skilte lagene, og begge hadde mange store sjanser. Lagene scoret kun to poeng hver, noe som sikret Frøya seieren med sifrene 62–60 i en jevn og spennende kamp.

Kampfakta: Kongsberg Miners – USA Select 93–72 (21-14, 22-23, 23-12, 27-23).

Kampfakta: Frøya – Loughborough 62–60 (22-11, 18-10, 11-18, 11-21)

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags