Hønefoss-jentene jubler for opprykk

Helga Mjøs (venstre) og Malene Høllo: Lagetes to yngste spillere bidrar nå sterkt på laget.

Helga Mjøs (venstre) og Malene Høllo: Lagetes to yngste spillere bidrar nå sterkt på laget. Foto:

Av

I helgen kunne Hønefoss BBKs damer sikre opprykk til 2. divisjon med seier over Ammerud.

DEL

InnsendtMed tilnærmet fullt lag, ville det vært en voldsom «skrell» om de ikke hadde vunnet mot Ammerud, selv om kampen skulle spilles i deres «storstue», Apalløkka.

Som store favoritter, var damene innstilt på å kjøre på med fart fra start. Slik gikk det også, og da både Elin Kvisgaard og Lise Løken hadde skuddet «inne», ble det en solid 24–8 ledelse etter første periode. Da de tre neste periodene endte med 19-10, 22–6 og 23-6, kunne damene være fornøyde med 88–30 seier i trygg forvissning om at de neste år kan spille i 2. divisjon.

Vellykket prosjekt

En fornøyd trener, Fred Erlandsen, kunne smile over at sesongens «prosjekt» er vellykket. Da kvalitetsspillerne Lise Løken og Elin Kvisgaard signaliserte at de kunne tenke seg å ta steget ned fra eliteserien, for å hjelpe Hønefoss BBK med å gjenskape et godt lag på damesiden, ble planer lagt.

SE OGSÅ:

Da også rutinerte spillere som Ida Hamremoen, Inger-Lise Ruud og Hege Mora meldte seg interesserte, visste man at det kunne bli et godt lag. Spenningen lå litt i hvordan de unge spillerne ville takle samarbeidet med såpass mye eldre spillere. Takket være de eldre spillernes holdninger, må man kunne si at «prosjektet» har vært meget vellykket.

HBBK sto godt forsvar i store deler av kampen. Fra venstre: Elin Kvisgaard, Lise Løken, Malene Høllo, Elisabeth Jin og Maria Erlandsen.

HBBK sto godt forsvar i store deler av kampen. Fra venstre: Elin Kvisgaard, Lise Løken, Malene Høllo, Elisabeth Jin og Maria Erlandsen. Foto:

Toppkamp gjenstår

De yngre spillerne har tatt store steg framover, og bidrar nå sterkt i alle kamper. Det gjenstår nå bare én kamp før sesongen er over, men det er ikke hvilken som helst kamp. Lørdag 21. mars barker de to klart beste lagene i serien sammen i Hønefoss Arena. Da er det Kongsberg Miners som kommer på besøk.

LES OGSÅ: Maria (18) og Fred (48) vil ta Hønefoss tilbake til gamle høyder

De har kjørt akkurat det samme «prosjektet» som HBBK. De har fått med flere av sine tidligere eliteseriespillere på lag sammen med yngre jenter. HBBK-damene ser fram til denne godbiten som serieavslutning.

Helgens lag (score): Elisabeth Jin (8p), Elin Kvisgaard (36p), Malene Høllo (5p), Lise Løken (13p), Sofia Jarstad, Helga Mjøs (11p), Ida Hamremoen (6p) og Maria Erlandsen (9p).

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags