Gå til sidens hovedinnhold

Basket i sju skoler

Artikkelen er over 14 år gammel

Elevene i SFO ved sju skoler i distriktet skal få sjansen til å spille basketball jevnlig. Gjennom opplegget "Let's play" satser Hønefoss basketballklubb (HBBK) på å rekruttere nye spillere.

Tomas Johansen i HBBK har stor tro på opplegget, som er prøvd ut med hell andre steder i Norge. I høstferien ble det hele prøvd ut da deltakerne i "Aktiv høst" var på plass i Ringerikshallen for å bli bedre kjent med basketsporten.

– Vi starter opp på sju barneskoler. Helgerud, Hønefoss, Eikli, Vang, Tyristrand, Veien og Bergerbakken får tilbudet i første omgang, forteller Johansen.

– Instruktørene blir trenerne våre, samt spillere på aldersbestemte lag. Alle har gjennomgått et trenerkurs i forkant, forteller han.

Da Ringerikes Blad var innom Ringerikshallen var det fullt kjør med basketballer i passende størrelse for små hender. Mange var ivrige etter å prøve skuddferdighetene, men måtte pent vente til instruksjonen var gjennomført. Når riktig teknikk er lært blir jo det hele enda morsommere.

– Vi gjør selvfølgelig dette for å se om vi kan få gevinst i form av rekruttering. Vi har slitt litt med rekrutteringen i noen år, men denne sesongen har det vært veldig positivt. Nå har vi 30 nye minispillere, sier han.

Og med SFO-satsingen kan det fort bli flere. Noen av Aktiv høst-deltakerne ga uttrykk for at de ønsker å fortsette med dette, og de 28 deltakerne gikk løs på oppgavene med stor iver.

– Når det gjelder rekruttering er det manglende treningstider i hall som er problemet. Det sliter vi med, konstaterer Johansen, som likevel har tro på ytterligere vekst i basketklubben. For er det nok spillere finner man alltids løsninger.

– Dette er et unikt prosjekt. Jeg tror ikke noen andre idretter kan vise til noe slikt. Og vi har fått et vanvittig bra kursmateriell, med et like godt trenerkurs i den forbindelse, sier Johansen.

HBBK starter med "Let's play" i uke 42, og vil holde det hele gående fram til påske.