Festtaler, blomster og mye ros og stas følger gjerne med når et idrettslag åpner en ny bane. Torsdag åpnet Holeværingen to nye baner, og ditto stas ble det.

Leder av idrettslaget, Frederik Skarstein, øste rundt seg med blomster - til folk som, både gjennom en årrekke, og i nyere tid, har bidratt til at IL Holeværingen nå kan slå seg på brystet over å ha et av de fineste anleggene for idrett, og da spesielt fotball, på Østlandet.

Holeværingen har i alle år vært kjent lokalt for å ha «Banemesteren» med stor B. Arild Johansen fikk da også æren av å klippe snora sammen med fungerende ordfører i Hole, Sjur Tandberg.

For Arild Johansens gressbane skal fortsatt bestå. Den skal fortsatt være hovedbanen, og ikke nok med det. Den har fått flomlys - akkurat på lik linje med de to nye kunstgressbanene. Fra før er Sparebankstiftelsen nevnt. I går ble de igjen satt i søkelyset, for den fantastiske iveren etter å bidra til prosjekter som så dagens lys i går.

- De har gitt oss 2,5 millioner kroner, og sørget for at vi i det hele tatt turte å gå i gang med dette prosjektet. De er katalysatoren, sa prosjektleder Jon Eilert Rovelstad.

Men alle bidragsyterne ble trukket fram, i tur og orden. Ingen ble glemt. Så da kan de 140 høstkampene komme som perler på ei snor. For på Svendsrudmoen er det plass nok.