Han ble norgesmester på ski, norgesmester på terrengsykkel – og til slutt kåret til Årets unge idrettsnavn av folket. Eirik Sverdrup Augdal har hatt et formidabelt år som idrettsutøver.

Han vant fem av seks norgescuprenn på ski, og vant dermed også norgescupen i 17-årsklassen sammenlagt.

Deretter vant han NM-gull i terrengsykling – i både junior- og seniorklassen. I tillegg ble han nummer fire i EM i terrengsykling, og nummer 12 i VM.

– Det gjeveste var nok å bli nummer fire i EM i terrengsykling. Det var veldig overraskende, sier Eirik.

Han rangerer gullet på 10 km skøyting under junior-NM som en god nummer to, kanskje helt oppe på siden av EM-plasseringen på sykkel.

– Det var et godt løp. Jeg var nokså forbannet over 3.-plassen på klassiskløpet fra dagen i forveien. Dro hjem på hotellet og furtet – og ladet opp til tikilometeren dagen etter, sier Eirik med et smil.

Han klinket til med et kjempeløp dagen etter, og ble kronet med et suverent NM-gull. Seiersmarginen på tikilometeren ble på hele 42 sekunder!

LES OGSÅ: Hockeygutta er årets idrettsnavn

Og Ringerikes Blads lesere viser med all tydelighet at de setter pris på de store prestasjonene til unggutten fra Haugsbygd. Augdal fikk 31,77 prosent av stemmene. Som i fjor, fikk han hard konkurranse av snowboardkjøreren Fridtjof Sæther Tischendorf, som sanket 28,73 prosent av stemmene som kom inn til sportsredaksjonen i Ringerikes Blad.

– Det at det er folket som bestemmer gjør at vi alle har likt utgangspunkt. Dette betyr at det ikke bare er vennene mine som stemmer på meg. Jeg setter veldig pris på det, sier Eirik.

Han er glad for at folk setter pris på det han utretter på ski og sykkel.

Foreløpig skal han drive toppidrett både sommer og vinter. Sist vinter droppet han de siste norgescuprennene med fare for å miste sammenlagtseieren i norgescupen.

– Men jeg fikk både i pose og sekk. Jeg reiste på sykkelsamling til Spania med laget mitt, Team Herbalife 24 Raumerrittet, og jeg visste at Kristian Græsli kunne frata meg seieren sammenlagt. Men jeg tok sjansen, og han klarte det jo ikke, sier Eirik.

Denne vinteren satser han på norgescupen og NM, men dropper trolig de siste norgescuprennen – som forrige vinter.

– Etter NM i slutten av februar begynner jeg å sykle. Vi skal på samling med laget mitt i Frankrike i slutten av mars. Kanskje rekker jeg de siste norgescuprennene på ski, men noen optimal oppladning til skirenn er det vel neppe, sier Eirik Sverdrup Augdal.