Jevnaker styrer rett mot 2. divisjonskvalik. Hadelendingene har fortsatt til gode å tape i årets seriespill i 3. divisjon. Med 5-1 over gjestene fra Drammen på hjemlig gress i går kveld, har JIF-guttene syv poengs ledelse på tabelltoer Korsvoll når fem serierunder gjenstår.

Mye skal gå galt for Jevnaker i serieinnspurten hvis ikke laget sikrer seg retten til kvalifiseringsspill for andre året på rad. Men trener Roger Tvenge har fortsatt beina godt plantet på bakken og tar ingen ting på forskudd.

- Det er fortsatt femten poeng å spille om, og selv om vi leder med syv poeng har jeg ikke lyst til å fastslå at vi allerede har vunnet avdelingen. Vi skal ha fokus på spill til siste kamp er ferdig. Vi har tilgode å tape i serien i år, og målsettingen er selvsagt å holde denne gode trenden helt ut, sier Tvenge.

Godt angrepsspill

JIF-treneren la imidlertid ikke skjul på at han likte det han så i store perioder i går kveld.

- Vi leverte tidvis oppfinnsomt og godt angrepsspill. Vi skapte en masse sjanser og hadde total kontroll etter at vi tok ledelsen etter drøye kvarteret. Fem nettkjenninger - alle flotte mål etter fine angrep, varmer ekstra. Faktisk noe av det beste vi har levert offensivt. Det er ekstra positivt å ta med seg når vi forhåpentligvis går mot kvalifisering til 2. divisjon utpå høsten, fastslår en fornøyd Roger Tvenge på Jevnakers trenerbenk.

Målene kom altså etter angrepsspill av god kvalitet i forkant.

Ulrik Sundling har utviklet seg til å bli en meget viktig angrepsbrikke i JIF-laget. Driblefanten med god teft og mye smarthet i det han foretar seg inn i motstanderboksen, skapte en rekke problemer for det etter hvert usikre gjesteforsvaret.

Ulrik gjorde alt på ledermålet etter 17 minutters spill. Jørgen Løvås hadde bare å dytte ballen over streken etter at Åskollen-spillerne var lurt bort på rekke og rad av Ulriks krumspring i forkant!

Den andre scoringen var en totalprestasjon av Ulrik Sundling. Først dro han seg forbi alt som var i veien, og så dundret han kula i keepers høyre hjørne fra 7-8 meter.

Den siste nettkjenningen før hvilen var det Allan Simonsen som la opp til, og da gjennombruddspasningen kom var Jørgen nok en gang på plass og styrte over streken.

Fornøyd trener

Etter sidebyttet ble det ikke den samme svingen på Jevnakers aggressivitet. Det virket som spillerne var «mette» etter oppvisningen i de første 45.

- Vi sovnet litt da. Både Ulrik og Allan måtte etter hvert ut med småskader. Men det var hyggelig at Espen Øverby kom inn og fikk et fortjent mål. Når så vår 17-årige debutant Eirik Forsberg satte et glitrende scoringspunktum med en perle fra 25 meter helt i krysset, synes jeg vi har god grunn til å være fornøyd med kvelden, konkluderte en synlig fornøyd JIF-trener Roger Tvenge.