Anders Jacobsen: – Lag idrettslinje for yrkesfag

Anders Jacobsen.

Anders Jacobsen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Anders Jacobsen tar til orde for å gi et tilbud til idrettsutøvere som vil ta yrkesfag i videregående skole.

DEL

– Jeg skulle ønske det fantes en idrettslinje for de som vil gå videre som tømrere, rørleggere, elektrikere eller andre praktiske yrker. Jeg kan ikke begripe hvorfor det ikke finnes et slikt tilbud allerede, sier Jacobsen til tidsskriftet Byggeindustrien.

Prøvde idrettslinje

Han prøvde seg selv på idrettslinja i Drammen som 16-åring. Det ble ingen suksess, og han endte i stedet opp med å ta yrkesfag.

– For det første var jeg ikke gammel og moden nok som 16-åring å flytte på hybel for meg selv. For det andre så lærte jeg dårligere fra tavla enn det jeg gjorde med en hammer eller en kniv i hånda, sier han til Byggeindustrien.

– Vi er nødt til å ta vare på de som bygger Norge, og ikke de som bare prater om å bygge Norge. Vi må snakke opp fagarbeideren og få folk til å søke seg til yrkesfag. Det er ikke alle som er flinke i teori, og yrkesfag er fantastisk mulighet for de som er mer praktisk anlagt. For min del den praktiske læringen helt nødvendig, og så kom jeg til en bransje med et utrolig fint miljø, sier han videre i artikkelen.

Positiv statsråd

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen har sans for tankene til Anders Jacobsen.

– Det er en spennende tanke. Den nye friskoleloven åpner for det vi kaller for profilskoler, det er skoler som skiller seg fra det som er vanlig i den offentlige skolen. Loven er i utgangspunktet ikke til hinder for en slik skole som Jacobsen ser for seg. Hvis det kommer en søknad om å starte en slik type skole, vil vi selvfølgelig vurdere den, sier han til Byggeindustrien.

Også Byggenæringens landsforbund er positive for forslaget til Anders Jacobsen.

– Vi har sett på mulighetene om vi kan få etablert et idrettsgymnas med yrkesfaglig retning, men det har vært litt tungt å få det til fordi byggenæringen er skrudd sammen som den er. Vi har manglet miljøer som har kunnet dra det i gang. Men at vi ønsker det, er det liten tvil om, sier direktør for kompetansepolitikk, utdanning og rekruttering i BNL, Jørgen Leegaard til tidsskriftet Byggeindustrien.

LES OGSÅ: Jacobsens råd til Opseth (17): – Ta med deg all mesterskapserfaring du kan

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags