Anders inspirerte morgendagens keeperhelter på spensttrening

  Anders Jacobsen trener unge keepere i regi av Norges fotballforbund. Video: Mathias Tjøtta Odden/NFF TV

  Av
  Artikkelen er over 1 år gammel

  Tidligere skihopper Anders Jacobsen påpekte viktigheten for keeperne av å trene spenst og hurtighet.

  DEL

  Tre ganger i året er de mest lovende keeperne på gutte- og jentesiden samlet i prosjektet «Morgendagens ener» og «Morgendagens keeper», i regi av Jan Erik Stinessen og Frode Grodås i NFF. 

  – Hensikten er å få kontakt med de mest talentfulle keeperne født i perioden 2000–2004 våre litt oftere. Det handler om å gi dem noe mer og annet enn i klubbhverdagen. Vi har blant annet hatt kickboksing, boksing, bryting, turnaktivitet og spenst som nå, forteller fagansvarlig for keeperutvikling i NFF, Jan Erik Stinessen. 

  – Spenst og hurtighet hånd i hånd

  Denne uken var tidligere landslagshopper Anders Jacobsen på plass for å ha spensttrening med de unge keeperne. 

  – Spenst og hurtighet går hånd i hånd. Hvis du ligger nede i venstre hjørnet av målet, og du må til andre siden, så handler det om hurtighet. Du må komme deg raskest mulig opp og hive deg til andre siden. Da er det bevegelighet, styrke, hurtighet og spenst som er avgjørende, påpeker Jacobsen. 

  – For en keeper handler det om å øke styrken og øke hastigheten i muskelfibrene i beina. Da må du legge inn mer vekt på styrketrening og du må ha mer hastighet på styrketreningen, fortsetter mannen som har vunnet VM-gull og hoppuka sammenlagt. 

  Rosenborg-keeper Rasmus Sandberg, som også er med på G17-landslaget, var strålende fornøyd med å ha Jacobsen på besøk.

  – Det er ekstremt inspirerende å se dem som har spisskompetanse innenfor temaet. Å få se hvor lista egentlig ligger og få ordentlig opplæring. Man vil jo spare tiendedeler i forskjellige øvelser. Å være kjappere er uansett en fordel, og det kan jo være avgjørende for en seier, poeng eller mål, sier Sandberg.

  Tar med til hverdagen

  Stinessen er også glad for at Jacobsen tok seg tid til å inspirere de unge målvaktene. 

  – Vi har også jobbet med spenst tidligere, men da litt hvordan få det til i en hverdag. Nå var det å få inn en ekspert på spenst, og hva er da mer naturlig enn å ta inn en tidligere storhopper, som Frode også kjenner fra Mesternes mester. Å få inn en annen vinkling på spensttrening fra en som har levd et liv med å ha god spenst er veldig nyttig, sier Stinessen. 

  – Jeg tror både guttene og jentene synes dette var veldig interessant. Han lærte dem basisen og teknikken for å jobbe med spenst, tilførte nye ideer, og han viste dem noen enkle øvelser som de kan bruke i hverdagen sin hjemme, fortsetter han.

  Gir keeperne flere verktøy

  I løpet av samlingen var keeperne også innom andre temaer, blant annet en seanse med Cecilie Ystenes om mentale utfordringer. 

  – Guttene hadde dette nå og jentene skal ha det neste gang. Det handler om visualisering som en del av et lengre løp på mentalitet og psykologi, å bruke visualisering i hverdagen sin for å oppnå bedre prestasjoner. Det har vi også gjort tidligere. Blant annet har André Hansen trukket fram dette som noe han bruker veldig aktivt, forteller Stinessen. 

  – Hovedhensikten med disse samlingene er å gi de unge keeperne noen flere verktøy som de kan bruke i egen utvikling, avslutter han.   

  Send tekst og bilder «

  Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

  Artikkeltags