Gå til sidens hovedinnhold

Aldri før har de vært så mange

Juleavslutning i HBBK

Artikkelen er over 6 år gammel

Det var trangt om plassen da Hønefoss Basketballklubb holdt juleavslutning.

Nylig arrangerte Hønefoss BBK juleavslutning for spillere med foresatte og søsken. En fantastisk god oppslutning ga den best besøkte avslutningen noensinne.

50 spillere og riktig mange supportere, førte til at det var omkring 140 personer til stede da sportslig leder Tomas Johansen fortalte kort om en historisk tildeling av midler fra Gjensidigestiftelsen.

Deretter delte Djo Yele, Asker Aliens store spiller, ut medaljer til 15 minier. Denne høsten er det gledelig mange minier som har vært med på treningene, og sist helg deltok 15 spillere på cup i Asker. Stor stas å få medaljer for dette av Djo.

Det var lay-up-konkurranse, før spillerne ble delt i lag. Mens fire lag var i spill, spiste de andre julegrøt med saft til. Det var svette spillere som flokket seg rundt nissen, da denne kom med en pose godteri til alle spillere og søsken. Med atmosfæren som rådet blant spillere og foresatte, var det nærmest vemodig å avslutte kvelden.

Tøft for elitelaget

HBBKs elitelag i 00-klassen møtte denne helgen de to antatt beste lagene i eliteserien. Dobbeltkamper som dette kan slå spesielt uheldig ut ved sykdom, og det ble litt slik for HBBK denne helgen med fire syke. Seks spillere var klare til revansjeoppgjør mot BK Miners i Kongsberg lørdag.

Dessverre skulle det vise seg at dette var en slik dag da ingenting lykkes.

Laget kom aldri i gang med det de kan, og det ble en særdeles tung dag som endte i lagets største nederlag 73-39. Etter kampen ble man stort sett enig om at kampen burde glemmes, for mentalt å bygge seg opp til kamp mot den suverene lederen, Asker, på søndag i Ringerikshallen.

Vanskelig start

Asker ledet 15-4 etter første periode, men en god andreperiode endte uavgjort 19-19. I den tredje perioden ble det mange bom på store sjanser, samtidig som det røynet hardt på kreftene med så få spillere.

59-33 før siste periode, var altfor stor forskjell.

Årsbeste i siste

Laget ble enig om en skikkelig siste periode, og ville benytte «time outs» maksimalt. En strålende periode må karakteriseres som årsbeste.

Mange baller ble frekt snappet, og mønsterfastbreaks ble kjørt med et utrolig tempo etter en så hard kamp. En fantastisk periode vant HBBK-guttene 25-8, slik at de kunne ta juleferie med en god følelse, og hederlige 58-67 mot ubeseirede Asker.

Spillerne som spilte i helgen: Håkon Rolfsøn, Christopher Lunde (51p), Tobias Bråten(2p), Anders Minde (17p), Benjamin Rovelstad (2p), Simen Sulland (25p) og Tommy Stenberg.

Kommentarer til denne saken