12 jenter samlet inn 829 telefoner

 Lagkaptein Malin Vågen på Tyristubben J98 blir intervjuet av TV2 etter mobilinnsamling.

Lagkaptein Malin Vågen på Tyristubben J98 blir intervjuet av TV2 etter mobilinnsamling. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Arbeidsomme jenter ble gjort stas på etter å ha samlet inn 829 brukte mobiltelefoner.

DEL

Onsdag fikk de 12 i Tyristubben jenter 98 hilse på idrettspresident Børre Rognlien og miljø- og utviklingsminister Erik Solheim hos Telenor på Fornebu.

- Det var ganske morsomt. En stor opplevelse, forteller kaptein Malin Vågen.

- Viktige penger

De lokale jentene fikk blant annet se en film i 3D og en sjekk på nesten 30.000 kroner. Den skal brukes til fotballcup i Italia til sommeren.

- Disse pengene er ganske viktige, og dekker en tredjedel av prisen turneringen koster, sier lagkapteinen.

Hun forteller at det har tatt ganske lang tid å samle inn de 829 gamle telefonene.

Solid innsats

Den arbeidsomme jentegjengen begynte innsamlingsjobben med en gang konkurransen startet. Venner og familie ble spurt som igjen spurte sine bekjente på arbeidsplassen. Og jentene fra Tyristubben leverte lapper i postkassene på bygda og ringte på til folk.

- Alle på laget synes det har vært gøy. Og vi har gjort dette som et lag, alle har jobbet sammen, forteller Malin Vågen.

For mobilinnsamling er slett ikke det eneste de har gjort for å samle inn penger til reisekassen. De har også tatt av ved, solgt lodd og jobbet med høner for å realisere drømmen om turnering i Italia. Nå nærmer de seg målet, selv om det altså blir enda en runde med loddsalg neste år.

35 kroner for hver telefon

Telenor har har en kampanje kalt ”brukt mobil nye muligheter”. Idrettslag har blitt oppfordret til å samle inn gamle brukte mobiltelefoner. Hvor hver telefon de har fått inn har teleselskapet gitt laget 35 kroner.

De innsamlede telefonene blir registrert og talt opp før de blir sendt til en returbedrift i Storbritannia.

Ifølge en pressemelding kan over 90 prosent av gamle telefoner brukes i ny produksjon. Hvert år blir det kjøpt rundt to millioner mobiltelefoner her til lands. Men bare en brøkdel har frem til nå blitt returnert.

Det er allerede bestemt at suksessinnsamlingen skal gjentas neste år.

På fem måneder har idrettslag i hele landet samlet inn 171.904 brukte mobiltelefoner. For det har de blitt belønnet med 6 millioner kroner fra landets største teleoperatør.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags