Anken fra familien i kirkeasyl i Hønefoss kirke kommer opp for retten igjen 1. august. Advokat koster penger og det har vært satt i gang en innsamlingsaksjon.

Det var Jon Rikard Sandum fra det lokale bandet Elvis'56 som tok initiativ til konserten.

Sammen med gutta i bandet stilte de gratis opp for å gi deres bidrag til aksjonen. Med om lag 130 betalende ble det en pen sum som gikk uavkortet til aksjonen. Det ble en god konsert for en god sak, akkurat slik Jon Rikard Nettum Sandum sa på forhånd. 

Elvis-svisker

Konserten begynte pent og rolig med Øystein Hagen og Kristian Lysebråte alene på scenen.

Vi tenkte nok at dette blir en konsert med rolige, gospelpregede låter av Elvis. Men etter noen få låter kom hele bandet inn. Nå ble det mere trøkk. Ja, det var uvant mye trøkk til å være i ei kirke.

Men etter et par raske låter var føtter også raske bevegelser hos gammel og ung.

– Jeg så et par foran meg, de var sikkert åtti, og de satt ikke rolige i det hele tatt, ble vi fortalt av en smilende tilhører.

For mange av publikum var konserten en kombinasjon av sympati med familien og god musikk.

Humor

Øystein Hagen er en eminent artist, som også har en fin humor. Den fikk vi høre flere ganger.

– Nå må vi kjappe på, jeg må på do, sa han. Som en introduksjon til låten «Don´t leave me now».

De fulgte opp med «Blue suede shoes» og fikk stadig rungende applaus.

– Nå skal vi spille «Brennende låve» eller «Burning love» som den heter, sa Øystein til latter fra publikum.

Bildeserie

Se bildene fra støttekonserten

 

Appell

Det var i sin appell at prost Kristin Moen Saxegaard fortalte at målet med innsamlingen var nådd. Hun ga oss også historien om familien som er i kirkeasyl.

– Når vi kommer på besøk, ser den vesle jenta Morvarid deg rett i øynene. Når vi går, sender hun et smellkyss. Det eneste familien ønsker er å få friheten til å leve slik vi gjør her i landet, og da må de få være i Norge, sa Saxegaard.

Hun takket alle for bidragene til innsamlingen og sa at det også vil bli en gratis takke- og solidaritetskonsert 26. april.

Bandet

Elvis' 56 spiller mye utenfor distriktet. De har blant annet vært på Kielferga og Elvis-festivaler i inn- og utland.

I Hønefoss har de hatt et par konserter. De burde ha flere for dette er et band med fengende musikk og gode musikere. Bandet består av Øystein Hagen på gitar, Kristian Lysebråte, gitar, Marius Fugleberg, gitar, Leif Kjetil Brørby, elgitar, Hans Petter Herføl, bass og Jon Rikard Nettum Sandum på trommer.