SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Europa-eventyret fortsetter i Sarpsborg!

Sarpsborg  20180823.
Jubel etter at Patrick Mortensen ga hjemmelaget ledelsen 3-1 på straffe i kvalifisering til Europa League i fotball mellom Sarpsborg og Maccabi Tel-Aviv på Sarpsborg  stadion.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sarpsborg 20180823. Jubel etter at Patrick Mortensen ga hjemmelaget ledelsen 3-1 på straffe i kvalifisering til Europa League i fotball mellom Sarpsborg og Maccabi Tel-Aviv på Sarpsborg stadion. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sarpsborg 08 imponerte på hjemmebane mot Maccabi Tel Aviv. De kan i kveld sikre seg en plass i gruppespillet i Europa League.

DEL

Oddstips (Siste) Det er fantastisk spennende torsdag vi har foran oss på Langoddsen. Tre norske lag er i posisjon til å kunne kvalifisere seg til det meget lukrative gruppespillet i Europa League og det er returmøtene i playoffen det skal handle om torsdag. 21 kamper skal spilles og både Rosenborg og Sarpsborg 08 har bortekamper etter å ha vunnet sine respektive hjemmekamper med 3-1, mens Molde som kjent røk 1–3 borte mot Zenit St. Petersburg og har en tøff oppgave foran seg på Aker Stadion.

Oddstips: Ingen walkover for Rosenborg

Oddstips: Molde er ikke sjanseløse

NB! Fredag er det vanvittige 591 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

Maccabi Tel Aviv – Sarpsborg 08 1,37 – 3,95 – 6,55 (spillestopp kl. 1855)

Maccabi var store favoritter til å sikre seg en plass i gruppespillet i Europa League da det ble klart at de skulle møte Europa League-debutantene Sarpsborg i playoffen, men den første kampen i Sarpsborg ga israelerne noe å tenke på.

De tapte 1–3 i den første kampen, men det som burde bekymre dem mer er at de tidvis ble utspilt av østfoldingene.

Klikk her for å levere dette tipset!

Maccabi virket så de tok litt lett på oppgaven. De var i alle fall elendig i starten av kampen, og slapp inn to mål i løpet av de første syv minuttene. De forsøkte å komme tilbake i kampen, men klarte egentlig ikke det. Vidar Örn Kjartansson reduserte riktignok på et straffespark i det 13. minutt, og selv om de hadde ballen mest klarte de ikke å skape noe særlig offensivt.

Den israelske toppserien startet først denne uken, og Maccabi Tel Aviv fikk en god start og vant 2–0 hjemme mot Maccabi Haifa lørdag. At de ikke har vært i gang med ligaspillet kan være en av årsakene til de svake prestasjonene i Europa League så langt. Israelerne har ikke imponert i noen av Europa League-kampene sine så langt. På veien til playoffen har de slått ut Ferencvaros, Radnicki Nis og Pyunik.

Mot Pyunik på hjemmebane opplevde Maccabi litt av det same som mot Sarpsborg. De slapp inn et baklengsmål tidlig i kampen. Allerede i det 11. minutt gikk armenerne opp i ledelsen. De beholdt ledelsen frem til det var spilt ti minutter av annen omgang, men to israelske scoringer i løpet av 13 minutter sikret Maccabi avansement til playoffen.

Sjekk alle de nye Premier League-draktene her!

Midtstopperen Jair Amador er skadet hos Maccabi, også den sentrale midtbanespilleren Cristian Battocchio er ute. Sistnevnte har ikke spilt en eneste kamp så langt denne sesongen.

Sarpsborg gikk offensivt ut i den første playoffkampen mot Maccabi og fikk betalt for det. De hadde en perfekt start på kampen, og gikk opp i en tomålsledelse allerede etter syv minutter etter scoringer av Heintz og Nielsen.

Sarpingene spilte en veldig god taktisk kamp mot israelerne. Geir Bakke har et lag som er god organisert. De er kompakte bakover og kjører full fart fremover når de får overganger. Maccabi Tel Aviv må fremover og score mål om de skal komme seg inn i gruppespillet i Europa League, og jeg tror det vil Sarpsborg kontringsmuligheter, tror jeg. 

Et Sarpsborg 08-lag preget av store utskiftninger i startelleveren tapte 1–2 mot Kristiansund på Sarpsborg stadion søndag. Geir Bakke gjorde hele ti endringer på laget fra kampen mot Maccabi. Kun Amin Askar var igjen fra startelleveren i Europa League.

Med returkampen i Israel i tankene, og muligheten for å skrive historie ved å ta seg til gruppespillet i Europa League, valgte man å hvile flere av de sentrale spillerne. Spillere som Joackim Jørgensen, Patrick Mortensen, Matti Lund Nielsen og Rashad Muhammed var ikke engang med i troppen til søndagens eliteseriematch på stadion. Torsdag er de tilbake på banen, og jeg tror et godt organisert Sarpsborg-lag kan skape problemer for Maccabi.

Sarpsborg har vært gjennom seks kvalikkamper så langt. Fasiten viser fire seire, én uavgjort og ett tap. De startet Europa-eventyret tre dager før VM-finalen, da de slo islandske IBV hele 4–0 på bortebane. De har i de to neste rundene ekspedert St. Gallen fra Sveits og kroatiske Rijeka, men i de to siste kampene har de virkelig fått føle på nivået ute i Europa. De har gått videre med knapp margin.

Jørgen Horn er eneste spilleren hos Sarpsborg som er usikker.

Maccabi er favoritter til å vinne, men 1,37 i odds? Nei, israelerne har ikke imponert så mye i Europa League at de fortjener å bli gjort til så store favoritter. Geir Bakke har bygget opp et bra kollektiv i Sarpsborg som er godt organisert. De vil være kapable til å straffe Maccabi på kontringer, selv om israelerne garantert vil styre spillet foran egne fans.

Maccabi har spilt seg inn i gruppespillet i Europa League de to siste sesongene. Sist sesong endte de på en skuffende sisteplass i en gruppe med Villarreal, Astana og Slavia Praha, etter kun å ha vunnet én av seks kamper. Nå håper laget, hvor den tidligere toppscoreren i Eliteserien Vidar Örn Kjartansson spiller, at de skal spille seg inn i gruppespillet for tredje året på rad. Jeg tror ikke de klarer det.

I forrige kvalikrunde overrasket Sarpsborg 08 stort med å slå ut Rijelka i Europa League etter å ha vunnet 1–0 på bortebane i Kroatia. Det var en bragd. Jeg tror de unngår tap i Israel torsdag. Uavgjort til 3,95 i odds er ok. Jeg innser at dette er et langskudd, men jeg mener prestasjonene til Maccabi ikke har vært overbevisende. Vi går for uavgjort. Spillestopp er klokken 1855.

Klikk her for å levere dette tipset!