Oppsetningen av Jon Fosses «Natta syng sine songar» hadde premiere i Præstgar’n til Anita Krohn Traaseth og Hans Olav Brenner i Snertingdal våren 2019.

God respons

– Forestillingen har fått overveldende god respons, vi har spilt for fulle hus og fått sekser på terningen. Vi har også gjestespilt ved Nationaltheatret som en del av deres markering av Fosse-jubileet i år, forteller skuespiller Andreas Kvisgaard.

– I Præstgar’n i Snertingdal har vi brukt hele huset til å spille i – som et slags mikroteater – og vi ønsker nå å ta dette videre og gjennomføre en «Prestegårdsturné» hvor vi reiser rundt i Norge og spiller på lignende arenaer.

Fosse-dramatikk

– Vi har i denne forbindelse opprettet Det Norske Fosse-kompaniet AS, som ble etablert sommeren 2019 med tillatelse av Jon Fosse selv, da han ga oss sin velsignelse til å bruke hans navn i tituleringen av teaterkompaniet.

Det er ikke til å komme utenom at teaterkompaniet er tilhengere av den norske dramatikeren.

– Fosse-kompaniet tar utgangspunkt i Fosses dramatikk og litterære verker, i tillegg til å ha en mål om å dra på turné rundt om i Distrikts-Norge med alle forestillingene vi produserer.

– I stedet for å ta bygda med til scenen, tar vi scenen med til bygda, siden Jon Fosse er kjent for å skrive dramatikk som beskriver og eksponerer et liv i bygd, forteller Kvisgaard.

LES OGSÅ: Modou (28) var nominert til Heddaprisen: Her får han snart vite svaret