Gå til sidens hovedinnhold

Mobilspillet som sender deg på gåtur

Artikkelen er over 5 år gammel

90-tallsbarn husker kanskje de gamle pokémonkortene? Nå har du muligheten til å opplevet spillserien på en helt annen måte!

Puls

Det handler om å bli den beste! Det handler om å fange alle pokémons!

I gater og parker kan vi se gjenger av mennesker samle seg. Millionvis av folk spiller spillet hver dag. Mobilspillet Pokémon Go har uten tvil tatt verden med storm, og det ser ikke ut til at denne nye trenden er i ferd med å stoppe.

Etter mange triste år for Nintendo, har et dette nye spillet truffet spikeren på hodet hos verdens spillentusiaster.

Pokémon Go krysser det tradisjonelle, fiktive spilleventyret med den virkelige verden. Man er altså nødt til å ta steget ut av huset for å kjenne på den fulle opplevelsen av spillet. Kan du tro det? Dette har altså ført til at ungdom, som ellers hadde sittet inne hele sommeren, er å finne ute på gåtur!

For å være best, må man altså ut av huset, og aktivt fange små monstre, kjent som Pokémons.

Disse kan man igjen gjøre sterkere med tiden. For å fange disse monstrene, krever det også at man har nok pokéballer. Disse finner man på pokéstops, som er plassert på landemerker rundt i byer og tettsteder.

For den som er ukjent med dette systemet, kan det være vanskelig å ta til seg alt på en gang, men gir man det tid, er det faktisk ganske spennende.

Langt mer spennende blir det for den som spiller med venner og bekjente. Rundt omkring er det nemlig plassert gymmer, som man kan ta over og eie, helt til man blir overbemannet av en annen spiller med sterkere pokémons.

Jeg vil altså konkludere med at Pokémon Go er et morsomt spill, som faktisk trener kroppen mer enn det ødelegger den.

Dessverre finnes det alltid en bakside. Til tross for at vi har lest om et tvilsomt personvern, vil jeg også trekke frem den store entusiasmen ved spillet.

Entusiasmen har nemlig gjort mennesker mindre oppmerksom på alt som skjer rundt mobilskjermen.

Det er kun noen få dager siden jeg så en video på Facebook av en gruppe på noen hundre mennesker valse ut på en høytrafikkert motorvei i USA for å fange en sjelden Pokémon.

Selv om jeg fortsatt ikke har sett det, har jeg også hørt om folk som helt uten videre har løpt inn i lyktestolper og trær på jakten. La oss enda håpe at spillutgiveren aldri plasserer spesielle monstre på tuppen av Preikestolen, Trolltunga eller Mount Everest.

Uansett - Happy Hunting, Catch'em All og ha det moro i sommersola, men husk å følge med på omgivelsene.

LES OGSÅ: Møter nye Pokémon-venner i hele byen

LES FLERE ANMELDELSER:

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.