Denne meldingen delte Team Buller'n & Malmin på sin Instagram onsdag kveld. Hesten var uheldig og falt på stallgulvet i Ådal.

«Verdens mest positive og snille hingst, som har gitt oss så utrolig mange gleder, både i banen og hjemme. På vei ut av boksen lykkelig og glad, kneggende til dine naboer. Ble du for ivrig og slo om kull på stallgulvet. Max utur og lårbeinsbrudd ble resultatet. Takk for alt du bidro med, hvil i fred»

Innlegget har i skrivende stund nesten 200 kommentarer og 700 emojis.

Første gang

– Dette var selvfølgelig veldig trist. Jeg har drevet med hest i 30 år, men aldri opplevd noe lignende, sier Kristian Malmin til Ringerikes Blad.

– Han hoppet, vrinsket og var i strålende humør. På vei ut til luftegården falt han på betonggulvet og brakk lårbeinet. Det lot seg dessverre ikke reparere.

Han opplyser at Kick Off Classic var ni år gammel og har kjørt inn over to millioner kroner. Hesten, som prinsesse Märtha Louise har kusket, ble avlivet etter ulykken i stallen.

– Var hesten forsikret?

– Nei, vi hadde ikke forsikring. Selv om hesten var en elitehest, varierer det veldig om man velger forsikring mot død for hester. Det er dyrt og slike ulykker inntreffer nesten aldri. Veterinærforsikring er mer vanlig, sier Malmin.

Halv million

– Hvor mye var hesten verdt?

– Jeg anslår verdien til et sted mellom 400.00-500.000 kroner, sier Kristian Malmin til Ringerikes Blad.

Han opplyser at hesten eies av Stall Bergsund.

Malmin legger ikke skjul på at stallen i Vestre Ådal har fått sin dose med hendelser det siste året. I mai bekreftet stallen at A-prøven som travhesten Miss America, ble tatt med på Momarken 23. januar i år, var positiv for mepivakain. Senere ble det bekreftet at også B-prøven var positiv.

– Hvor står denne saken nå?

– Vi har fått antydninger om at det blir en bot. Vi aksepterer det, selv om vi føler at begrepet doping er tatt litt ut av konteksten så lenge det ikke er et prestasjonsfremmende middel, sier han.