Vi opplevde individuelle musikalske prestasjoner og vakker samklang. Tre dyktige damer som hadde funnet sammen for å gi av sitt ypperste til tilhørere som satt spredt rundt om i kirken av smittevernhensyn.

Grethe Ulversøy, er kantor i Hole kirke og initiativtaker til de tre Sensommerkonsertene, hun åpnet med en sommerfanfare for orgel av Marko Hakanpää, en finsk komponist som er og har vært organist i St. Mikaelskirke i Åbo siden 1998.

De tre dyktige jentene samles om Wolfgang Amadeus Mozarts kjente sopranarie Laudate Dominum fra Mozarts skrevne vesper, Vesperae solennes de Confessore til erkebiskopen av Salzburg.

Nå var det bare å lukke øynene og nyte musikken og sangen før neste nummer av Giuseppe Sarti, en italiensk operakomponist.

Gunda – Marie Bruce fortalte innledningsvis at arien hun skulle synge het Lungi Dal caro bene som er fra operaen «Giulio Sabino. Arien handler om kjærlighetslengsel, oversatt til norsk betyr det noe som; «Uten deg, min elskede, kan jeg ikke leve. -Foruten deg er det som å være i et hav av smerte, ja uten deg kan jeg ikke leve».

Kjærlighet og dramatikk i ord og toner fremført med masse følelser fra Gunda-Marie som blant annet har opptrådt på Den Norske Opera og den Kungliga Operaen i Stockholm og Drottningholm slottsteater og ellers i Norges langstrakte land. Grethe og Gunda – Marie avsluttet dette settet med den østerrikske komponisten Joseph Haydens, «Nun beut die Fleur» fra Skapelsen.

Nå var det duket for cellospill fra Sandra Lied Haga, 27 år, som allerede har rukket å bli en merittert musiker. Allerede som tiåring vant hun sin første musikalske internasjonale konkurranse da hun tok førsteplass i Tallinn Young Musician Competition i Estland. Helt siden hennes debut har hun vært å se og høre på en rekke konsertscener i hele Europa. Vi ble gledet med krevende, men vakkert cellospill i Hole kirke denne aftenen. Sandra ga oss Johan Sebastian Bachs Cellosuite nr. 1 i G-dur.

J. S: Bach skrev seks suiter for solocello den gang han var han ansatt som kapellmester i Köthen og hadde god tilgang til strykere som kunne eksperimentere med nye former for instrumentalmusikk. Dette resulterte, blant annet i seks cellosuiter. Bach var innovativ og skrev virtuos musikk med cello som hovedinstrument, hvor vi i Hole kirke fikk oppleve celloens harmoniske, melodiøse og klangmangfold. Sandra spilte denne kvelden på en italiensk cello fra Bachs tid fra 1730 som var lånt ut av Dextra Musica.

Sensommerkvelden var fortsatt ung og vi fikk servert store og flotte nye musikalske opplevelser fra den dyktige og vakre buketten av tre kvinnelige musikere i kirken. Avslutningsvis var det Jørgen Moes tekst til Ole Bulls toner, Sæterjentens søndag som tok oss hjem og i takknemlighet dro vi hver til vårt med gode minner fra en fantastisk kveld i Hole kirke.

Den siste konserten i serien på tre er søndag 5. september, hvor Sigmund Groven, Henning Sommerro og Marianne Bye Granheim skal synge og spille for oss. Konserten er nesten utsolgt.