Gå til sidens hovedinnhold

Stenger togparkeringen fra tirsdag – her kan du se hva arrangøren har planlagt

Artikkelen er over 4 år gammel

Sommertoget krever sin plass. Det kan medføre problemer for folk med handikap, mener Johansen.

Jevnaker og Sokna tok Sommertogets ankomst med storm, og møtte opp i hopetall. Når toget kommer tutende inn til Hønefoss er det forventet et enda høyere press, og for at det skal gå på skinner har arrangørene satt opp noen forholdsregler.

– På Gran stasjon den 25. juli ble det en folkefest av dimensjoner! Omtrent 10.000–12.000 folk møtte opp. Herlig med knirkefri gjennomføring, og vi håper det samme skjer på Hønefoss, sier Mette Stenersen, prosjektleder for Sommertogets ankomst den 2. august.

Fylkesveg 169 Soknedalsvegen/Stabells gate i Hønefoss mellom «Meieriet» og Kuben blir stengt for biltrafikk forbi Hønefoss Jernbanestasjon onsdag 2. august mellom klokken 11.00 og 23.30. Omkjøring skiltes. Følg anvisning fra trafikkvakter. Det melder statens vegvesen, avdeling Buskerud.

Av sikkerhetsmessige hensyn stenges parkeringsplassen ved Hønefoss stasjon klokken 12.00 fra tirsdag 1. august, fram til klokken 12.00 torsdag 3. august. Pendlere og reisende med toget må derfor benytte bussparkeringsplassen ved Nettbuss i dette tidsrommet.

Heller ikke deltakere på folkefesten dagen Sommertoget kommer glidende inn får parkere bilen ved togstasjonen.

– Folk må parkere på plassen til Ringerike Meieri Eiendom. Det vil bli frivillige som styrer parkeringen, sier Stenersen.

Usikker på hvor Ringerike Meieri ligger? Se kart.

– Kan ikke slippe inn HC-biler

Forbudet mot parkering kan medføre problemer for folk med handikap. Det mener Cathrine Amanda Blisten Johansen.

– Jeg kan kjøre rullestolen opp, men det er det ikke alle andre som kan, sier hun.

Mette Stenersen sier til Ringerikes Blad at de dessverre ikke kommer til å slippe inn biler på grunn av sikkerhetshensyn, og dermed heller ikke handikap–kjøretøy.

– Det vil kun være utrykningskjøretøy, Tøffetoget og minitoget som stopper utenfor parkeringsplassen på stasjonen, som får kjøre inn på området, sier hun.

Blisten Johansen forstår at de tenker sikkerhet, men syns at folk med handikap da bør få tilbudt et alternativ.

– Kanskje kunne man fått drosje fra byen og opp. Jeg har så lyst til at alle skal få muligheten til å delta uavhengig om de er gamle eller unge, med eller uten hjelpemidler, sier Blisten Johansen.

Et mulig alternativ kan være å ta tøffetoget klokken 13.00 fra torget i Hønefoss sentrum. Tøffetoget er et lite «lokomotiv» med topphastighet på 30 km/t, har to passasjervogner som til sammen har litt over 40 sitteplasser.

– Tøffetoget vil gå i skytteltrafikk fra sentrum, via Norsk samferdselshistorisk senter til togstasjonen, sier Stenersen.

Oppfordrer til kollektivtrafikk

Med flere tusen mennesker reisende til samme plass, kan biltrafikken bli et lite kaos. Det er derfor oppfordret til at man lar bilen stå igjen hjemme, og reiser kollektivt, sykler eller tar beina fatt.

– Vi oppfordrer for øvrig folk til å komme tidlig. Dersom du prøver å finne parkeringsplass på Ringerike Meieri er jeg redd du er litt sent ute. Selve arrangementet er i gang fra klokken 13.00, sier Stenersen.

Kommentarer til denne saken