Gå til sidens hovedinnhold

Sommerkonsert i Søndre Park

Hønefoss Ungdomskorps har hatt en kort sesong på grunn av korona-pandemien, men fikk likevel gjennomført en flott konsert i Søndre park lørdag 13. juni.

Innsendt:

Ungdomskorpset var, på grunn av pandemien, i et litt mindre antall enn vanlig, men hadde satt sammen et fint program med lett sommermusikk som ble en suksess. Rammene rundt konserten kunne ikke vært bedre på denne fine sommerdagen.

Korpset startet med «På Marsj» av Anders Ørbek, noe publikum tydelig ble begeistret for fra første stund. Neste stykke var «Blindekari-Hallingen», basert på en melodi som blinde Kari sang mens hun spant ull på rokken sin på 1800-tallet.

Norsk folkemusikk som i midtpartiet går over til rytmer med mer storbandpreg og her dukket det opp den ene solisten etter den andre som briljerte på sine instrumenter, Øystein Trulsen på flygelhorn, klarinettist Kåre Løchsen, trompetist Martin Rømmesmo og Dag Nilsen på euphonium.

Plukker fra egne rekker

– Vi har så mange dyktige musikere, så her er det bare å plukke ut solister av egne rekker, ble det tydelig annonsert fra korpsets dirigent Espen Aslaksen, som også fungerte som konferansier.

Solist Øystein Trulsen fremførte også en stemningsfull versjon av «Men går jeg över ängerna».

Deretter gikk det over til nye sjangere med marsjen «Blaze Away» og til vår alles kjente komponisten John Williams med temaer fra filmmusikkens verden E.T., Star Wars og Haisommer.

Utenat

Svensk sommermusikk i «Utskärgård» og en marsj «Fra hei til hav» falt også i smak før solist Hedda Marie Bondehagen toppet det med en nydelig fremførelse av «Sally Garden», for de fleste kjent igjennom Sondre Bratland sin versjon «Gje meg handa di ven».

Korpset avsluttet selvfølgelig konserten med en marsj og denne gangen til ære for vår dronning, «H.M. Dronning Sonjas Honnørmarsj». Etter stor applaus fra nesten 200 hundre tilhørere lå ekstranummeret klart på notestativet. Mon tro noen spilte den utenat også?

«Kungliga Vaxholms Kustartelleriregimentets march» har nemlig fulgt HUK igjennom mange tiår. Som vanlig var Tormod Aune og Geir Rannekleiv på plass når HUK spiller og hjalp til med et godt lydbilde ut til publikum.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.