Gå til sidens hovedinnhold

– Som å kjøre i en potetåker

Artikkelen er over 1 år gammel

Dagens innlegg på Direkte linje handler om alt fra dårlig vei og lyskryss til omsorg – og ei barnevogn.

– I den siste tiden har renholdet av veibanen ut fra myra og langt bortover veien vært meget dårlig. Det ligger søle og til dels store steiner i veibanen og det føles som å kjøre i en potetåker. Til og med i motsatt kjørebane ligger det steiner som faller av trailerne. Dette er farlig både for fotgjengere, motorsykler og biler. Har sett steiner på opprinnelig 10 cm store. I verste fall kan dette føre til en ulykke. Håpet er at dette kan bli bedre.

En takk til omsorgssenter

– Det sies og skrives mye negativt om norsk eldreomsorg. Det er bra at feil og mangler påpekes og at ressurssituasjonen får den oppmerksomhet den fortjener. Og det er deprimerende å høre politikeres fagre løfter om økte bevilgninger foran hvert valg. Men innenfor eldreomsorgen arbeider noen av de flotteste menneskene vi har truffet! De fortjener at det rettes mer fokus mot den fantastiske innsatsen de gjør, tross trange rammer. Da mor gikk bort for kort tid siden, 100 år gammel, hadde hun bodd tre år på Hallingby bo- og omsorgssenter. Det var mange søknader og runder med kommunen før hun endelig fikk en plass. Hun hadde etter hvert behov for mer hjelp i hverdagen. På Hallingby fikk hun akkurat det hun trengte, et sosialt fellesskap, en forenklet hverdag og hjelp med de tingene hun trengte hjelp til. Vi som pårørende ble også vist respekt og forståelse. Dette ga oss en trygghet og visshet om at vår mor ble ivaretatt på beste måte. Selv om arbeidsdagen kunne være både svært krevende, ansvarsfull og travel var de å være rolige og støttende. Men enda viktigere, de ble nære personer som mor ble oppriktig glad i. Den omsorg og hjelp de ga i siste fase av mors liv var enestående. Det står enorm respekt av den innsatsen de gjorde! Og den innlevelse de viste oss som pårørende var rørende. Vi ønsker å rette en varm takk til alle de ansatte, skriver Siri og Guri til direkte linje.

– Lyskryss

– Jeg støtter fullt ut sikring med lyskryss for skolebarn til og fra skole, men la oss da for all del håpe de blir bedre synkronisert enn allerede eksisterende lyskryss i byen vår, for det fungerer overhodet ikke. Bjørn Breen

– Avisa viser kontrastene

Mary Blikken Gravdahl synes Ringerikes Blads mandagsutgave virkelig viste kontraster. Der var det en artikkel om Leif Kagge, som spiser mat som blir kastet. Og en artikkel om Nils Kjetil Tronrud, som skal selge verdens dyreste elbil. Til ettertanke, sier Blikken Gravdahl.

– Barnevogna vår

– Opplevelsen av å få to telefoner fra folk som ville hjelpe oss med å reparere den gamle barnevogna vår (den vi selger ris fra), etter å ha lest om den i Ringerikes Blad, var kjempehyggelig. Så tusen takk til Paul Øyvind og Fontenehuset! Nå er vogna oppe og går på alle hjul! Hilsen Hønefoss Sanitetsforening.

Kommentarer til denne saken