Gå til sidens hovedinnhold

Sølvfangst for lokale korps i NM

Artikkelen er over 2 år gammel

Både Jevnaker ungdomskorps/Stranden musikkforening og Hønefoss ungdomskorps hentet heder og ære i NM for janitsjar i Trondheim i helgen.

Innsendt

De sikret seg hver sin andreplass i henholdsvis 6. og 7. divisjon.

– Utrolig moro, sier dirigent Eirik Rosø Pladsen i Jevnaker.

For andre gang

 – Det er andre gang Jevnaker deltar i NM, og konkurransen er hard også i de lavere divisjoner. Men de 30 musikantene hadde en skikkelig god følelse etter å ha spilt stykket Utopia skrevet av Jacob de Haan, sier Pladsen.

Det hadde dommerne også, og premierte musikantene med 92 poeng. Det holdt til 2. plass i 7. divisjon, ett poeng bak vinneren Lørenskog blåseensemble og ett poeng foran Modum janitsjar på 3. plass.Hønefoss Ungdomskorps’ dirigent Espen Aslaksen var også strålende fornøyd med hele 94 poeng og 2. plass i 6. divisjon, ett poeng bak vinner Kristiansand janitsjar. HUK spilte stykket Machu Picchu av den japanske komponisten Satosi Yagisawa.

Krevende

 – Dette er et krevende stykke som også ble spilt av korps i høyere divisjoner sier Aslaksen, men korpset har forberedt seg godt, og de 45 musikantene gjorde en av sine beste framføringer.

2.-plassene gjør at både Hønefoss og Jevnaker rykker opp en divisjon til neste års NM.

Rundt 113 korps og 5500 musikanter fra hele landet deltok i årets mesterskap. Det var Musikkforeningen Nidarholm som vant elitedivisjonen og sikret seg kongepokalen og norgesmestertittelen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.