Det er snøføre på all innfartsveiene og i blant annet i Hønefoss sentrum jobber fredag morgen brøytemannskapene med å få unna snøen.

– Politiet ber førerne ta ekstra hensyn til vær og føre gjennom dagen. Det kan stedvis være glatt og utfordrende kjøreforhold. Senk hastigheten og ikke ta noen sjanser. Kjør hensynsfullt og varsomt.

Slik lød morgenmeldingen fra Sør-Øst politidistrikt.

Lokale uhell

Tre biler havnet i et uhell i snøføyka på Ask på morgenen:

Og ved 09.30-tiden fikk vogntog trøbbel på E16 i retning Sollihøgda.

På fjellovergangene i Sør-Norge er det store problemer på grunn av været. NTB meldte også tidlig fredag morgen at Bergensbanen er stengt på grunn av snøras.

Her kan du følge med på forsinkelser og reisetid på lokale strekninger:

Fredag morgen er de fleste fjellovergangene i Sør-Norge stengte eller har kolonnekjøring på grunn av dårlig vær, skriver NTB.

De opplyser videre at ved 6-tiden fredag morgen er både riksvei 7 over Hardangervidda, riksvei 52 Hemsedalsfjellet, riksvei 13 Vikafjell, samt fylkesvei 50 Aurland-Hol og fylkesvei 53 Tyin-Årdal stengt på grunn av uværet, ifølge Statens vegvesen.

Det er kolonnekjøring på E134 Haukelifjell, mens både E16 Filefjell og riksvei 15 Strynefjell er åpen for trafikk. Sistnevnte strekning kan bli stengt på kort varsel, skriver NTB.

Her kan du følge med på Statens vegvesens webkameraer fra lokale strekninger: