Gå til sidens hovedinnhold

Snø på Østlandet: Bilister uten vinterdekk bes om å la bilen stå

Det snør tett flere steder på Østlandet tirsdag morgen. Bilister som ikke har skiftet til vinterdekk, bes om å la bilen stå.

– Dette er ikke dagen for å kjøre uten vinterdekk, sier trafikkoperatør Mette Brunes ved Vegtrafikksentralen til Avisa Oslo.

Som ventet var det tirsdag morgen duket for høstens første snøfall flere steder på Østlandet. Meteorologene sendte mandag ut gult farevarsel for snø i Oslo, Viken og Innlandet. Farevarselet varer i utgangspunktet fram til klokken 17 tirsdag.

Krevende kjøreforhold

Meteorologene advarer om at enkelte vil kunne få lengre reisetid, og at det kan være vanskelige kjøreforhold lokalt.

I Innlandet meldes det tirsdag morgen om utforkjøringer flere steder, og i hovedstaden preges morgentrafikken av snø, regn og slapseføre, spesielt i utkanten av byen.

– På en dag som dette er det lurt å beregne litt ekstra tid, erfaringsmessig går trafikken litt tregere i slike forhold. Og så er det viktig å avpasse farten etter forholdene og holde god avstand til bilen foran, sier trafikkoperatør Brunes.

Vil avta

Nedbøren vil avta i løpet av dagen, før det tar seg opp igjen tirsdag kveld, opplyser statsmeteorolog Pernille Borander til Dagbladet.

– I nord blir det litt ekstra vind i morgen, men ellers er det et kjølig og vinterlig preg stort sett over hele landet. Særlig Østlandet fikk en vinterlig start på dagen langt ned i lavlandet, sier hun.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken