Gå til sidens hovedinnhold

Snart kan du få hjelp av disse gutta til å fikse ting

Artikkelen er over 1 år gammel

Rett etter sommeren starter Ørjan Fyen fra Hønefoss og Kirkens Bymisjon opp vaktmestertjenesten. Her får personer som sliter en mulighet til å få god arbeidserfaring. Vaktmestertjenesten søker nå etter folk som vil ha dem til å gjøre en jobb.

Ørjan Fyen mener selv han har fått drømmejobben og ivrer etter å komme i gang.

– Jeg får kombinert to ting jeg virkelig liker: Det å få være ute og jobbe som vaktmester, og samtidig jobbe sammen med folk. Det er en god følelse å kunne hjelpe andre med å oppleve det å få til ting, sier han.

Hos vaktmestertjenesten skal folk kunne bestille ulike oppdrag og få hjelp til ting de trenger. Det kan være alt fra gressklipping, maling av en garasje, snømåking, strøing, og mange andre oppgaver. Pris blir man enig om på forhånd.

Privatpersoner, bedrifter og borettslag kan henvende seg til Jon Gulbrandsen i Kirkens Bymisjon. Tjenestene kan være særlig aktuelle for eldre som trenger hjelp til å klippe plenen eller måke bort snø.

LES OGSÅ: Jon får penger til å starte nytt tilbud i Hønefoss: – Kan bety all verden for dem som får muligheten

Jobbtilbud

Vaktmestertjenesten skal være et jobbtilbud for folk som av ulike grunner sliter. Dette er helt i tråd med Kirkens Bymisjons tilbud for øvrig.

– Det kan være alt fra folk som sliter med rus, kriminalitet, psykiske lidelser, fysiske sykdommer, og innvandrere som trenger mer norskopplæring. Dette er et tilbud for dem som trenger arbeidstrening. Her får folk en ny mulighet til å komme seg ut i arbeid, sier Jan Egil Hovland.

Han jobber som rådgiver og næringslivskontakt i Kirkens Bymisjon i Drammen og har et oppfølgingsansvar for avdelingen i Hønefoss.

LES OGSÅ: Hilde (49) sluttet i fengselet for å hjelpe pårørende: – Barna har det vondt når mamma eller pappa sitter inne

Ørjan Fyen synes han nå har fått drømmejobben, og han har erfaring. Han var i mange år vaktmester på Ringerike folkehøgskole, og har bred kunnskap om vaktmesteroppdrag. I tillegg har han jobbet med ulike prosjekter for barn og unge i Bufetat (Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet).

61-åringen bor på Høyby, og synes det er flott at Kirkens Bymisjon ville satse på en mann i hans alder.

LES OGSÅ: Øydis er ny leder av Kirkens Bymisjon

– Godt å hjelpe andre

– Jeg liker veldig godt å få jobbe sammen med folk. Det gir en veldig god følelse hvis du føler at du kan hjelpe folk. Jeg kommer til å møte mange flotte folk i denne jobben, og gleder meg veldig, sier han.

Den 17. august starter Fyen i jobben og i løpet av kort tid etter det skal Vaktmestertjenesten være i drift. De vil ha base i lokalene Bymisjonen har i Storgata (Kafébygget).

– Vi har vært i kontakt med kommunen og de har noen personer som kan passe godt inn i vaktmestertjenesten. Dette er folk som trenger norskopplæring for å kunne komme ut i jobb, sier Jon Gulbrandsen, som driver Kirkens Bymisjon i Hønefoss.

– Hensikten med vaktmestertjenesten er at vi skal gjøre de som er med der klare for arbeidslivet. Tanken er ikke at de skal være i vaktmestertjenesten hele livet, men komme seg ut i andre jobber, og kunne klare seg selv.

Les også

Kirkens Bymisjons kafé åpnet etter utvidelsen: – Det er nesten for billig her, synes Jorun

Vaktmesterlagene vil kanskje bestå av fire-fem personer, og så er tanken at nye folk kommer inn ofte, og andre går over i andre jobber.

Gulbrandsen synes dette blir en god tilvekst til kafétilbudet de allerede har. Kafeen gir også jobbtrening til folk som har ulike utfordringer. I tillegg har selvsagt det sosiale, det å møte andre mennesker mye å si.

– Det er viktig for folk å ha noe å stå opp til, oppsummerer Gulbrandsen.

– Jobben vår handler mye om å få fram de skjulte skattene i folk. Kanskje ser man først en stein når man ser på et menneske, men inni mennesket viser det seg å være en diamant, sier Jan Egil Hovland.

Trenger utstyr

Men vaktmestertjenesten har en utfordring, og her kan du hjelpe til.

De står nemlig på bar bakke når det gjelder utstyr, alt de har er en trillebår og en rive.

– Vi blir veldig takknemlig om noen har noe utstyr de kan avse. Det kan være, trillebårer, ulike verktøy, gressklipper og kanskje en snøfreser, sier Hovland.

De trenger også noen større ting.

– Vi trenger en litt stor bil som vi kan kjøre vaktmesterlaget rundt i, kanskje en åtteseter. Vi har også stort behov for en henger og jeg skulle gjerne hatt en verktøybenk også, sier Fyen.

LES OGSÅ: Jon hos Kirkens Bymisjon: – Tre ansatte i karantene er permittert

Les også

Line (42) og Richard (43) fant en vei ut av rusen: – Kirkens Bymisjon har gitt oss menneskeverdet tilbake

Kommentarer til denne saken