Gå til sidens hovedinnhold

Smalt, sært og flott: En annerledes filmfestival på Hønefoss kino

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er duket for de litt mer spesielle filmopplevelsene på Hønefoss kino når de innbyr til kvalitetsfilmfestival. Der de også samarbeider med både NovaPro og Hadeland Glassverk.

Når de viser On the Basis of Sex fredag, kommer en representant for NovaPro, kvinnenettverket, for å innlede til filmen.

– Dette er en rørende og livlig film, inspirert av den sanne historien om høyesterettsdommer Ruth Bader Ginsburg (Felicity Jones) og hennes kamp for likestilling i USA. sier Katrine Wang på Hønefoss kino.

Hun har bedt en representant for Novapro innleder åpningsfilmen.
NovaPRO er som kjent et nettverk og en møteplass for profesjonelle kvinner som driver eller ønsker å starte egen virksomhet, kvinnelige ledere i næringslivet, offentlig sektor og organisasjonslivet.

Filmen On the Basic of Sex av Mimi Leder er en rørende og livlig film, inspirert av den sanne historien om høyesterettsdommer Ruth Bader Ginsburg (Felicity Jones) og hennes kamp for likestilling i USA.

Van Gogh og Hadeland Glassverk

Når filmen om kunstneren Van Gogh vises søndag, kommer en representant fra Hadeland Glassverk for å innlede til filmvisningen.

Hadeland Glassverk har interaktiv utstilling av Van Goghs verker mellom 11. mai til 18. august.

Filmen heter Van Gogh – At Eternity`s Gate og er regissert av Julian Schnabel. Her møter vi mesteren og hans arbeid slik de aldri har vært presentert før. Regissøren, som selv en etablert kunstner, har skapt en film preget av nerven som karakteriserer van Goghs malerier.

Mange temaer

Katrine Wang på Hønefoss kino har flere spennende, smale og kanskje litt sære filmer for det kresne filmpublikum å by på.

Lørdag vises Birds of Passage, Regi: Cristina Gallego, Ciro Guerra.Den forteller med mektige bilder en episk fortelling, hvor mytene til Wayuu-folket veves sammen med narkohandelens brutale virkelighet.

Mandag kommer Vox Lux i regi av Brady Corbet.
Dette er et storslagent pop-epos, fylt av referanser til dette århundret, og med et særlig kritisk blikk på populærkulturens framvekst.

Tirsdag vises Cold War av Pawel Pawlikowski, en film som er en lidenskapelig kjærlighetshistorie mellom to personer med ulik bakgrunn og vidt forskjellig temperament. De to er helt feil for hverandre, adskilt av politikk, personlighet og skjebnens luner, men er likevel uløselig knyttet til hverandre.

Onsdag vises Fransk opprør av Stéphane Brizé.
Den handler om Vincent Lindon som spiller fransk fagforeningsleder og tar kampen opp mot de tyske eierne som vil legge ned fabrikken et helt lokalsamfunn er avhengige av. Filmen er gjort i et formspråk som ligner en levende dokumentar.

Torsdag er det duket for film for operaelskere. Da vises Maria By Callas av Tom Volf.
Filmen gir et gripende innblikk i tilværelsen til en av de største operasangerne i det 20. århundre, gresk-amerikanske Maria Callas. Livet hennes var ofte like dramatisk av scenen som på.

Kommentarer til denne saken