Gå til sidens hovedinnhold

Små og store hverdagsproblemer | Jim Gallagher

– Butikker burde ha mann- og dameavdeling i frukt- og grøntområdet, skriver Jim Gallagher.

Skråblikk Denne teksten gir uttrykk for skribentens personlige holdninger.

I dag: Handling på butikken:

La gå, vi har større problemer i verden for tiden enn pakke handlevognproblematikk.. men selv de minste problemer kan skape stor frustrasjon (dere husker liten tue kan velte stort lass osv) så det er viktig å ta tak i selv de mest åpenbart dustete småproblemer. Om ikke noe annet enn for å fyre opp kommentarfelt-krigere fra Livets Harde Skole som helt sikkert har eksamen i dette temaet også.

Nå tenker sikkert de hundretusenvis av Ringblads lesere at dette skal handle om de forbannede handlevognene med ett defekt hjul som alltid dukker opp når du skal handle og trenger litt tempo gjennom butikken. Men neida, det skal det ikke.

Hvillken rekkefølge?

Dette skal handle om pakking av vare og i hvilken rekkefølge man bør putte varer ned i vogn, opp på bånd, ned i poser og opp i kurven igjen uten at alt mulig av varer ser ut som mos når man kommer hjem og pakker ut.

Alle som har reist med fly, og har sendt koffert, har tenkt på dette minst en gang. Spesielt tenker man på dette når man er på vei hjem og helst ikke har lyst å stå på flyplassen og vente i «timesvis» på at kofferten skal dukke opp på båndet.

- Hvis jeg sjekker inn først, hva da? - Hvis jeg sjekker inn sist, hva da? Er det noen sammenheng her? Sjekke inn først, kommer koffert da først inn på fly og sist ut, eller kommer koffert sist inn på fly og først ut? Hvordan er dette?

Tilfeldig? Har koffert-toget de kjøres ut fra bygg til fly noe fast mønster? Nåvel, du får tiden til å gå når du venter på flyavgang hvert fall.

Frukt og grønt

På butikken kommer du jo alltid først til frukt og grønt avdelingen. Det du handler der havner først i vogna. Handler du for hele uken blir så vogna etter hvert full av mye tyngre greier som havner oppå frukt og grønt’n..

Hvorfor kommer man ikke først til melk, brus og øl?

Det er tyngst og bør nederst i vogna. Det å spontan-handle en kvast med kruspersille på slutten av handleturen lager ikke mos av six-packen med duggfrisk.. men motsatt er det tilfelle.

Manng og dame-avdeling

I tillegg burde butikker ha en mann og dame avdeling i frukt og grønt området. Vanlig frukt og grønt for menn og alt det rare menn ikke aner hva er engang i dameavdelingen. (litt sånn som fargenyanser…)

Til slutt ender man jo opp ved kassa. (her slår melk, brus og øl teorien egentlig litt sprekker. For er de under alle de andre varene i vogna, det vil si lagt i vogn først, vil de jo komme sist opp av vogna og derfor bli pakket sist, etter å ha most mange andre varer i diverse kjedekollisjoner i enden av båndet) Nåvel.

Full vogn, din tur og så: Det store spørsmålet.. hva legger man først og sist på båndet for å A ikke lage mos av varene i enden av båndet, samt B ikke lage mos av varene i pose lagt opp i kurven igjen.

Ilandsproblem

Det er selvsagt stor forskjell her på om man handler alene eller er 2 stk, slik at pakking varer på bånd går unna samtidig som pip-pipingen.

I-landsproblem, yes… Men hvem liker egentlig agurkmos, tomatmos, kruspersillekvastmos, etc etc..

Apropos mos - en liten sak til slutt:

Les disse ordene høyt for deg selv eller en person som er i nærheten: Potetmos - Lungemos - Eplemos - Turtermos - Kosmos.

Kommentarer til denne saken