Gå til sidens hovedinnhold

Slo seg løs på skifest på Ringkollen

Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg tror aldri vi har hatt finere skiskole, sier Åse Ragnhild Sveen etter å ha avsluttet årets opplegg. Like vellykket var det da DNT Ringerike arrangerte «Kom deg ut-dagen» litt tidligere i februar.

– I år har vi hatt et sted rundt 450 barn her totalt. Det er barnehager og elever fra 1. til 4. klasse på skolene, sier Åse Ragnhild Sveen, som nå kan vende tilbake til vanlig jobb på Veien skole, etter flere uker med skiskole for de minste.

– Vi ser veldig stor forskjell på ferdighetene til barna fra den første til den siste dagen, sier hun.

Mandag og tirsdag var det avslutning for i år. Det ble gjort med en skikkelig markering av 25-årsjubileet for OL på Lillehammer: OL-ringene var på plass, og OL-floka ble danset.

– Alle barna kan den utenat, forsikrer Åse Ragnhild Sveen.

LES OGSÅ: Åse Ragnhild har tatt imot tusenvis av barn på skiskole i 15 år: – Er like nervøs hvert år

Mange kom seg ut

Da DNT Ringerike arrangerte kom deg ut-dag, var det kanskje enda trangere om plassen i løypene. Men på Ringkollen er det heldigvis mange og lange skiløyper å ta av for tiden.

Et sted mellom 370 og 400 kom seg ut, slik de ble oppfordret til denne lørdagen.

Turlederne Marianne Aasen, Christine Næss Mathiesen og alle de øvrige arrangørene kunne si seg fornøyd med ny oppmøterekord for de fire årene skilek har vært del av markeringen.

– Det er gøy å være med på å skape skiglede. Og barna viser virkelig glede mens de utfordrer seg selv, lærer og leker i de ulike øvelsene. Takket være samarbeidet med Skiforeningen lokalt får vi låne utstyr til å lage mange morsomme øvelser. Det kommer barna til gode. Mestring og lek er viktig å ha med seg uansett hva man driver med, sier Christine Næss Mathiesen.

LES OGSÅ: Julie (3) fikk sin første gullmedalje i Søndre park

Skilek

Totalt var det satt opp 11 øvelser av ulike salg, og forhåpentligvis fikk foreldre og foresatte noen tips til lek og moro på egne skiturer.

Ved DNT-teltet ble det servert kaffe og pinnebrød, i tillegg til at varme griller ga mulighet for å nyte medbrakte pølser. At arrangementet falt på den så langt mest solrike dagen for vinteren, la også grunnlaget for en god turdag. Skilek er et av mange arrangement som arrangeres av Barnas Turlag Ringerike gjennom året. Marianne Aasen leder gruppen og har med seg mange aktive foreldre som bidrar til å skape innholdsrike turer for de små.

Christine Næss Mathiesen er med i gruppen som jobber for snøanlegg på Ringkollen.

– Arrangementer som dette er en viktig grunn til at vi jobber for snøanlegg. Et snøanlegg vil sikre gode og trygge forhold for slike arrangementer på snøfattige vintre, og de vet vi at kommer med jevne mellomrom, sier hun.

LES OGSÅ: Drømmer om snøanlegg på Ringkollen: – Vi kunne hatt akebakke og løyper klare til helga

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.