De har skrevet ukens kapittel: – Vi var uenige om hvor mange som skulle drepes

Sundvollen oppvekstsenter: Seks av elevene fikk oppgaven med å skrive fortellingen. En var syk når bildet ble tatt. Adile Madeleine Ayhan Jensen, Tiril Hansen Hagejordet, Anna Alværn, Medina Abubakarova og Martin Frøhaug Espedalen går alle på 7. trinnet.

Sundvollen oppvekstsenter: Seks av elevene fikk oppgaven med å skrive fortellingen. En var syk når bildet ble tatt. Adile Madeleine Ayhan Jensen, Tiril Hansen Hagejordet, Anna Alværn, Medina Abubakarova og Martin Frøhaug Espedalen går alle på 7. trinnet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ukens skrivestafett er skrevet av seks elever fra Sundvollen oppvekstsenter. Vi har tatt en prat med fem av dem.

DEL

Det kan være utfordrende nok å skrive en historie når man kun må bli enig med seg selv, når det er seks som skal bli enig øker utfordringen.

– Først kom hele klassen med forslag om hva som kunne skje, så tok vi alle forslagene inkludert våre egne og ble til slutt enig om hva vi skulle ha med, sier Anna Alværn.

Men skribentene innrømmer at det tok litt tid, men da dem først kom i gang med skrivingen gikk det bedre.

Krim

Adile Madeleine Ayhan Jensen sier alle var enige om at dette skulle være en krimfortelling og ikke en kjærlighetshistorie.

– Nei det måtte være krim og ikke noen «unicorn» og hjertegreie, legger Tiril Hansen Hagejordet til.

– Var dere enig om absolutt alt?

– Nei, vi var uenig om hvor mange som skulle drepes for jeg ville drepe mange flere enn de andre, sier Hagejordet, som gjerne skulle sett at det var litt mer blod siden det tross alt er en krim.

Anna Alværn sier klassen har lest bøker i serien «Marg & Bein», som utgiver Cappelen Damm beskriver som «... marerittaktig lesning for de modigste».

Noen av skribentene tror én ble drept, men Martin Frøhaug Espedalen korrigerer med at den «drepte» kan vekkes opp igjen siden han kanskje bare besvimte.

LES ÅRETS SKRIVESTAFETT HER

Skrive på mål

En annen utfordring var å skrive en fortelling på mål, eller maks antall ord.

– Vi kunne ha skrevet mye lengre og fått med mer detaljer, men makslengden gjordet at vi måtte kutte en del. Men vi har fått med det viktigste, sier Alværn.

Martin Frøhaug Espedalen legger til at alle fikk med litt av sine ideer og ønsker, og skribentene var fornøyd med fortellingen da den var ferdig.

Sundvollen oppvekstsenter: Skrivestafetten.

Sundvollen oppvekstsenter: Skrivestafetten. Foto:

Artikkeltags