Kapittel 6: Vegård skole

Vegård skole, 7. trinn

Vegård skole, 7. trinn Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Plutselig åpnet døren seg. Hun fortet seg å gjemme brevet og tok det kjapt ned i lomma. Hun løp ut.

DEL

Det raslet i buskene noen meter unna. Ut av buskene kom moren. Hun løp bort til moren for å gi henne en klem.

Ca. 4 meter før hun kom bort skrek moren en rar lyd. Elvira så nærmere på moren, som hadde masse rynker i ansiktet, og hun manglet noen fingre.

Elvira fortet seg tilbake. Hun hadde vanskeligheter med å tro at det var hennes egen mor. Moren løp haltende etter. Elvira løp inn på sykehuset igjen. Hun rev døra igjen og låste. Hun slapp akkurat unna moren.

Så ringte telefonen til Elvira. Hun fortet seg å ta opp telefonen fra lomma. Hun så på skjermen, det var Svend.

- Du må komme deg opp til andre etasje, fort!

- Hva er det som skjer? Skrek Elvira.

- Bare kom deg opp hit nå! Elvira skyndte seg opp til andre etasje. Svend sto i gangen.

- Vi må komme oss opp på taket, der er det et helikopter som kommer og henter oss. Det er kommet et virus som har gjort om folk til zombier, sa Svend.

- Hæ?! sa Elvira.

- Jeg forklarer resten i helikopteret, svarte Svend.

De hørte et knas nedenifra.

- Det er mamma! skrek Elvira stresset.

Svend tok Elvira i armen og løp opp trappene til taket. De hørte at moren kom etter dem. Elvira kikket over rekkverket på trappen og så skyggen til moren og mange andre. De løp fortere og fortere. De kom opp til siste etasje.

- Der er døren, løp! skrek Svend.

Elvira løp mot utgangsdøren til taket. Hun mistet brevet til faren på veien. Hun løp tilbake, hentet brevet og brydde seg ikke om det Svend skrek.

Opp trappa kom plutselig moren hennes. Elvira spurtet alt hun kunne tilbake til døren. To meter før døren snublet Elvira, hun merket at moren hadde tatt tak i benet hennes.

- Hjelp, Svend! ropte Elvira.

Svend tok fram en pistol fra baklommen.

PANG!

Han skjøt moren i skulderen. Moren skrek nådeløst.

- Mamma! gråt Elvira.

Svend tok tak i Elvira, dro henne unna og tok henne ut på taket. Elvira så et svart helikopter noen meter oppe i luften. Det hang en klatrestige ned.

Svend dyttet Elvira bort til stigen. Elvira klatret opp. Da Elvira var halvveis, klatret Svend opp. De hørte døren brase opp bak seg, og ut kom moren og mange sykepleiere.

Da Svend nesten var halvveis, hoppet zombiene på stigen. Elvira hadde allerede kommet seg opp i helikopteret. Svend klarte akkurat å få zombiene bort. Han klatret så fort han kunne opp i helikopteret. Da han var oppe i helikopteret, kuttet de av stigen.

Elvira pustet lettet ut. Hun gikk bak i helikopteret og fant fram brevet. Hun begynte å lese.

I brevet sto det «Planen: Vi må få tak i moren og barna. De har for 13 år siden kræsjet i et atomkraftverk. De fikk en type stråling, og vi tror at det er sjanse for at de har fått en spesiell kraft i seg. Derfor vil vi forske på dem. Vi kan få mye penger av det. Her en link til planen mer detaljert.» Det var en link der!

Artikkeltags