KAPITTEL 2 På flukt

Forfatterne av andre kapittel til «Elven» er 7. trinn på Sokna skole.

Forfatterne av andre kapittel til «Elven» er 7. trinn på Sokna skole. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Glødende gnister spruter på Asle. Plutselig slår flammene opp fra fleecegenseren hans.

DEL

«Elven»

1. kapittel: Kassen av Jørn Lier Horst

2. kapittel: På flukt av Sokna skole

3. kapittel: Fanget av Eikli skole

4. kapittel: Safen i kjelleren av Sundvollen oppvekstsenter

5. kapittel: En kald hånd i nakken av Hallingby skole

6. kapittel: – Dere har magiske evner av Ullerål skole klasse 7a

7. kapittel: Den utrolige sannheten Ullerål skole klasse 7b

8. kapittel: Gjennom portalen Veien skole

Asle skriker av forskrekkelse og smerte! Han spurter til elva og stuper ut i vannet. Asle kjenner at det kalde vannet lindrer der flammene traff han. Snart må han til overflaten for å puste. Med en gang han kommer opp, hører han et hjerteskjærende skrik.

– Hvor er Elsa? tenker Asle. Han kan ikke se henne! Redselen strømmer gjennom hele kroppen. Asle blir helt stiv av skrekk når han hører rasling i buskene. Ved bålet ser han en avkappet taubit. Det kommer lyder fra skogen, her må det være noen! Asle tar med seg GPS-en, lommelykta og øksen fra sekken, etterpå løper han til kanoen.

Av alle krefter padler Asle hjemover. Det går fort, for han padler med strømmen. Plutselig støter kanoen på en stein han absolutt ikke kunne se i vannoverflaten, for mørket hadde skjult den. Kanoen velter! Asle faller pladask i vannet. Øksa kommer farende gjennom lufta og treffer leggen. En voldsom smerte stikker gjennom kroppen. Asle krabber på land. Heldigvis er vannet grunt her.

Når han får krabbet opp på elvebredden, er han glad over å finne lommelykta. Febrilsk prøver han å tenne den. Den virker! Blodet flommer ut fra leggen. Asle river av seg jakka og binder den stramt rundt låret. Takk og pris, blodstrømmen fra leggen stopper.

Han ser en hytte som ser veldig forlatt ut. Vinduene er knust, og låsen på døra er ødelagt. Asle halter inn i hytta, og kryper opp i den skranglete senga. Han lyser med lykta, og der ser han et medisinskap. Han blir lettet når han får øye på bandasjer og medisiner. Asle er så trøtt og har så store smerter at han faller i søvn.

Plutselig våkner han av en skummel lyd.

– Hva var det? Asle går opp på loftet, og der finner han masse bilder og kart, og plutselig ser han bilder av Elsa og seg selv. Hva er dette? Kan det ha sammenheng med kidnappingen som de hadde vært på sporet av? Kan Elsa ha funnet spor av noe og blitt tatt? Asle er både bekymret og redd.

Han hører lyden igjen, og lister seg ned trappa. Døra åpner seg langsomt, og han ser to føtter. En mann kommer inn og får øye på Asle. Mannen er kraftig og skjeggete; det ser ut som han har bodd lenge uten vann og såpe. Asle skjønner at han må komme seg vekk, og springer ut. Han løper inn i skogen, og mannen kommer løpende etter. Asle snubler i en grein og faller. Mannen holder Asle i et fast grep og spør:

– Hva gjør du her? Hvorfor var du inne på hytta mi?

– Hvorfor har du bilder av Elsa og meg? svarer Asle

– Det har ikke du noe med, svarer mannen.

– Hvis du forteller politiet noe om dette, får du aldri se Elsa igjen!

Asle blir vettskremt, vrir seg løs og løper mot skogen. HAN MÅ FÅ TAK I HJELP! Mannen banner og løper etter. Asle er mye kjappere og nærmer seg hovedveien.

Hvor er jeg? tenker Asle. Mannen kommer nærmere og nærmere. Asle løper langs veien, men ser ingen biler. Plutselig ser han et lys som nærmer seg. En bil raser fort forbi, og et skrekkslagent fjes viser seg. Er det Elsa? Det ligner …

Artikkeltags