Kapittel 11: Ullerål skole, 7B

7B, Ullerål skole.

7B, Ullerål skole. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Marita som akkurat har rømt ut fra doen er livredd og sliten.

DEL

Hun orker ikke å løpe og tør ikke å gå til framsiden av bensinstasjonen for Finn og Johnny kan være hvor som helst. Hun bestemmer seg for å bli der hun er til hun får tilbake kreftene.

Hardt skadet

Samtidig har Jonas, Henrik og Ahmed kommet seg i skjul bak et stort grantre på den andre siden av veien. De prøver å forte seg, men Jonas er så hardt skadd at han ikke greier å løpe.

De ser at Finn og Johnny kjører i full fart forbi med noe stort og skranglende etter bilen som det renner en flytende væske fra.

Finn ser rasende bort på Johnny som sitter i passasjersetet med ansiktet fullt av burger-søl. Samtidig prøver han å manøvrere bilen i høy fart.

Plutselig ser Johnny forskrekket forover og roper:

«Se opp!».

Sykkelløp

Et sekund senere er de midt i et sykkelløp. Syklistene hiver seg unna bilen og klarer så vidt å unngå å bli påkjørt.

Nå kjører Finn for harde livet!

«Se opp!» roper Johnny en gang til.

I neste øyeblikk kræsjer de inn i en lyktestolpe. Bilen begynner å brenne. Finn og Johnny kaster seg vekk fra bilen sekundet før den eksploderer.

I full fyr

Ikke mange sekundene senere står bensinpumpa også i full fyr.

«Nå er alt kaos!» roper Finn.

Han er nesten på gråten. Du vet den lyse, høye og triste stemmen man får når man nesten gråter? Det var den stemmen Finn hadde nå.

Jonas, Henrik og Ahmed fortsetter så fort de klarer bortover mot byggefeltet som ligger lenger ned i veien. Det går ganske sakte fordi Henrik og Ahmed må støtte Jonas mellom seg.

Ingen hjemme

De stopper ved det første huset de kommer til, men der er det ingen hjemme. Når de ringer på i det neste huset åpner døra seg og de puster lettet ut. Kanskje de endelig er reddet?

Damen som åpner døra er ca. 30 år. Hun har blond hår og har på seg jeans og en t-skjorte som det står «love» på.

Hun ser snill ut og når hun ser den hardt skadde gutten i midten, forstår hun at de trenger hjelp. Hun ber dem inn.

Bak bensinstasjonen begynner Marita å komme litt til hektene igjen.

Følger stien

Hun kommer seg inn i skogen og er snart ved en sti hvor hun ikke kjenner seg igjen. Selv om hun ikke vet hvor hun er, følger hun bare stien – hun har nemlig lest at det er lurt.

Marita prøver å tenke klart, men hun får det ikke til. Hun tenker på Ahmed, Jonas og Henrik, på alt som har skjedd og alt som kan skje.

Etter hvert ser Marita et hus. Det er grønt, litt sånn militærfarge. Hun bestemmer seg for å spørre om hjelp der. «Hva kan bli verre?» tenker hun og går bort mot huset.

Mursteinshus

Det er ca. hundre meter dit. Huset er laget av murstein og det har en stor grønn dør.

Når hun kommer fram ser hun gjennom vinduet for å være litt mer sikker på om dette er trygt. Hun ser et saudiarabisk flagg og en mann med langt hår og militærklær. Han har på seg en rød caps eller en lue, noe midt imellom. Marita bestemmer seg for å banke på.

Kjent ansikt

Når mannen åpner døra blir Marita glad, men samtidig redd. Det er et ansikt hun har sett før.

Artikkeltags