Det er på tide å riste løs, dra bakenden opp av godstolen, smøre F5-tasten på pc-en, fornye abonnementet på ringblad.no, samt lese seg opp på hvordan man egentlig tar OL-floken.

Det er på tide å krysse av onsdager og lørdager i kalenderen i cirka fem måneder framover. Det er nemlig stort sett de dagene Ringerike Panthers 1.- divisjonsmannskap skal underholde i Schjongshallen. Du vet du har opptaksfunksjon på  tv'n din, bruk den i vinter.

Sterkere tropp

Skøyter er slipt etter alle kunstens regler. Køller er tapet fra tupp til hæl eller fra hæl til tupp. Utstyret er tilpasset hver eneste spiller ned til minste detalj.

Troppen er større og sterkere enn noen gang, og bør være klar for hva  de fleste mener kommer til å bli den tøffeste og jevneste serien  siden Ringerike tok steget inn i 1 divisjon i 2010.

Starter med en dobbel

Ringerike starter opp sesongen med dobbeltmatch i Narvik lørdag og søndag. Dette er to matcher Ringerike bør vinne om man ønsker å være topp-2 denne sesongen - for Narvik skal ende bak på tabellen.

Narvik, som spiller med opptil 1.000 entusiastiske, kanskje ikke fullt så hockeykyndige tilskuere i ryggen, er ikke noe lett lag å ta - men det er mulig. Det er bare å krumme hempa, opp i ringa, være våken fra start, ta ett bytte av gangen, ofre alt hele tiden...

Flosklene er mange, men riktige.

Hockey er en margin-sport hvor selv de minste små detaljer kan avgjøre hele matchen.

Jeg synes Ringerike ser heltente ut nå. Alt ifra gutta på laget, Boork og Braxenholm, til apparatet rundt, Pedersen, Aasen, Aase, Benstigen og Tormod - som egentlig ikke er der..

Det skapes overskudd og spilleglede nå. Den skal forløses i Narvik i helgen.

Vanskelig?

En kanadisk hockeyprofil ble en gang spurt: Er hockey et vanskelig  spill? Svaret han ga er legendarisk og gjenfortalt tusenvis av ganger.

"Er hockey vanskelig? Jeg vet ikke, fortell meg. Vi må ha styrken og kraften til en amerikansk fotballspiller, utholdenheten til en maratonløper, og konsentrasjonen til en hjernekirurg. Vi må putte alt dette sammen mens vi forflytter oss på en kald glatt flate mens fem andre menn prøver å ta oss. Og forresten, glemte jeg å fortelle at vi gjør alt dette mens vi står på 4 mm tykke jern. Så, er hockey vanskelig?"

Vi får dessverre ikke se Ringerike hjemme før lørdag 1. oktober klokka 16.00. Inntil da får man «nøye» seg med å følge kamper på ringblad.no og i sosiale medier.

En ny sesong er i gang.

Vi sees og snakkes i hallen!

Ferske saker om Panthers: