Denne lørdagen og søndagen skal nemlig Ringerikes stolthet til Bergen og «badekaret» for å kjempe om nye seks poeng (badekaret er klengenavnet på den røtne gamle hallen i Bergen). Det kommer rett og slett til å bli et bikkjeslagsmål om tabelltoppen.

Bergen var suverene inntil nylig. Ringerike har vært gode hele veien. Bergen har en superfemmer og ikke så veldig mye produserende utover det. Ringerike har fire gode femmere som alle er med i kampene. Der ligger nøkkelen til at Ringerike pr. nå leder første divisjon, og at Bergen er nummer to.

Gjorde livet surt for Rasta

For ganske så mange sesonger siden møtte Ringerike Rasta i daværende 2. divisjon. Spillende trener Jan Erik Johansen instruerte oss spillere i hvordan en notorisk måltjuv fra øverste nivå i Norge, Jon Opsahl, skulle stoppes. Han viste oss, tegnet, forklarte og fortalte. Vi fulgte gameplan til punkt og prikke.

Undertegnede fikk krøsta Opsahl opp i vantet på tre oppspill etter hverandre blant annet. Vi gjorde livet rett og slett surt for Rasta, Andrew Syverud og Jon Opsahl den kvelden. Dette medførte at Herr Opsahl komplett mistet hodet og til slutt knakk ishockeykølla over nakken på Anders Asen, hoppa inn i vår spillerboks, slo etter treneren vår, samt gikk på på jerna på betongen bort til garderoben.

Må nøytralisere Bergens førstefemmer

Jeg sier ikke at dagens Ringerike trenger oppleve akkurat dette, men jeg har stor tro på at om man nøytraliserer førstefemmeren til Bergen – med topp poengplukker i førstediv i spissen – så er mye gjort. Man trenger ikke gjøre så mye annet enn å ha en skøyteløper i nærheten hele tiden. Det, samt å unngå utvisninger.

For; Der er førstefemmeren til Bergen gode, uten tvil. Men; Den femmeren hater å være i forsvarssonen, ikke er de noe gode til det heller. Comet knakk bergenskoden i Halden forrige helg. Jeg ser ingen grunn til at ikke Ringerike kan gjøre det samme i «badekaret».

Det viser seg for flere lag i årets 1. divisjon at ishockeyen denne sesongen ligner veldig mentalt på det å spille golf. Det er akkurat idet du står 150 meter fra greenen og tenker tanken «Dette går så det suser, dette kan jeg» ... at det går skikkelig i dass. Jeg oppfordrer derfor alle gutta til å stille med blanke ark hver eneste kamp. Fokus hele veien. Slipper du opp fokus ... ja da smeller det.

– Sorry til hele svigerfamilien

Denne helgen handler det rett og slett om å ta på seg lykketrusa, teipe kølla med scoringsteipen, bøffe opp musklene på jobbe-jobbe-pluss, skru på hue riktig, slipe skøytene på kappe-bacon-skarp samt holde humøret oppe uansett. To seire blir ikke lett, men det er fullt mulig.

Nå vel.

Bortekampen sist lørdag gidder jeg ikke si mye om. Furuset Forum hadde ikke betalt internettregningen sin så jeg satt isteden og så glimtvis på alle de andre lagene sine kamper. Men; etter å ha snakket, lyttet, lest og hørt om kampen Furuset-Ringerike så tror jeg vi alle er enige om at den kampen lagres i «vi fikk tre poeng» skuffen som slamres igjen med hælen før man slukker, låser og fjerner seg fra det arkivrommet.

Jeg håper og tror på seks poeng i Bergen. Sorry til hele svigerfamilien, men sånn må det bare bli!

LES FLERE AV JIMMER'NS SKRÅBLIKK: