Vegård skole legges ned

Vegård skole legges ned høsten 2015.

Vegård skole legges ned høsten 2015. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

48 elever ved Vegård skole må neste skoleår bytte skole til Vang skole. Skolen i Åsa legges ned.

DEL

Det ble en lang og rotete debatt om Vegård skole i kommunestyret torsdag kveld. Flertallspartiene (Ap, H, V og KrF) sto fast på sitt. Skolen må legges ned allerede til høsten.

Opposisjonen (Sp, Sol og Frp) sto like fast på at Vegård skole må bestå.

Argumentene var velkjente. Opposisjonen viste til at politikerne tidligere har vedtatt at Vegård skole først skal legges ned når ny skole i Hønefoss sør står ferdig. Flere av representantene stilte spørsmål om hvordan folk kan stole på politikerne etter dette.

- Jeg har fått spørsmål fra folk på nordsida om de risikerer at Hønefoss skole blir lagt ned før Ullerål skole er ferdig utbygd. Den garantien kan ikke jeg gi dem, sa han.

Opposisjonspolitikerne var også kritiske til rådmann Tore Isaksens regnestykker på hva man  kan spare på å legge ned Vegård skole. De mener man ikke sparer to millioner kroner på dette og at det ikke er gode argumenter for å legge ned skolen.

Dag E. Henaug (H) tok opp viktigheten av å legge ned Vegård skole for å få årets budsjett til å gå opp. Der er det nemlig lagt inn en besparelse på å legge ned Vegård skole.

Arnfinn Baksvær (Ap) viste til at elever som tidligere har opplevd en skolenedleggelse i Ringerike har fått et godt tilbud på den nye skolen. Det tror han også Vegård-elevene vil få på Vang.

Mons Ivar Mjelde (Ap) understreket at det er viktig å spare de to millionene ved å legge ned Vegård skole.

Resultatet ble at de 12 medlemmene i opposisjonen stemte imot nedleggelse mens flertallspartiene stemte for nedleggelsen.

Artikkeltags