Hva gjør skoleveien med barna? | Ole Geir Haugerud

UNDERLIG: - Det lyder litt underlig for meg at en sju- åtteåring skal måtte forsere tre kilometer gjennom byen for å komme på skolen, skriver Ole G. Haugerud.

UNDERLIG: - Det lyder litt underlig for meg at en sju- åtteåring skal måtte forsere tre kilometer gjennom byen for å komme på skolen, skriver Ole G. Haugerud. Foto:

Av

En lang, stressende og usikker skolevei gjør noe med den sterkeste elev. Hva gjør det da med dem som trenger litt, eller mye, ekstra? Har vi lyst til å finne ut det? spør Ole G. Haugerud i dette innlegget.

DEL

MeningerDet er med stor forundring jeg har lest Ringerikes Blad om skoleutbygging og skolegrenser. Det er jo litt rart at man bygger ut noe i hver ende av byen, særlig når nordsida får en skole med for liten kapasitet.

Litt rart også at skolegrensene er regulert slik som nå. Det hadde vel vært greit å oppdatere Hønefoss skole, slik at man kunne huse fire klasser (småtrinnet), med tilfang fra deler av Hønengaten, Vesternbakken, deler av sentrum.

BAKGRUNN: Jesper (7) må gå én time hver vei når Hønefoss skole legges ned: – Altfor langt og farlig

Det lyder litt underlig for meg at en sju- åtteåring skal måtte forsere tre kilometer gjennom byen for å komme på skolen. Hvis noen spør meg, så vil jeg kalle det ekstremsport. Lurer litt på hvordan man har tenkt med utbyggingen av boliger i Hønengaten. Det er vel noe på gang på tomta etter skifabrikken.

Skal man pålegge utbygger å bygge kun for enslige og eldre? Hva med Øya og Tippen? Skal man også der bygge kun for sterile og senile? Blir jo ikke mye unger av det.

Er det ikke nettopp barnefamilier man ønsker i sentrum og randsonen? Har noen tenkt på at noen kanskje velger å bruke bilen for å levere barnet trygt i nærheten av skolen, for å trygge barnets liv og helse? Snakket med en mor fra Nordsida som har andreklassingen sin på Benterud. Gikk helt greit det.

LES OGSÅ: Avviser kritikken mot Jespers (7) lange skolevei: – Vi følger reglene

Denne mammaen brukte bilen for å kjøre barnet sitt til parkeringa ved Hønefoss videregående, for så å la barnet gå derfra. Funket greit det da, men mammaen jobber på Nordsida. En bil ekstra gjennom sentrum, begge veier. Har man i det hele tatt et samfunnsperspektiv og eller et miljø perspektiv/regnskap innenfor dette her da? Det virker ikke slik for meg.

Det virker litt uforståelig for meg at man ikke kan se litt lenger enn man har gjort når det gjelder Hønefoss skole. Man får jo høre at bygget er gammelt og ikke holder godkjent standard. Nå er ikke jeg noen miljøspesialist eller bygningsingeniør, men tror nok jeg har mine ord i behold når jeg hevder at Hønefoss skole vil duge bra i noen år til.

LES OGSÅ: Skolesjefen åpner for videre bruk av Hønefoss skole

Det ble etterlyst i et innlegg i Ringerikes Blad synspunkter fra lærere om dette. Nå er ikke jeg utdannet lærer, men har jo arbeidet en del innenfor skoleverket i forskjellige roller, nå sist i Ringerike kommune, innenfor skole, SFO og barnehage i snaut ti år. Har en klar oppfatning om hva skoleveien gjør med eleven.

En lang, stressende og usikker skolevei gjør noe med den sterkeste elev. Hva gjør det da med dem som trenger litt, eller mye ekstra? Har vi lyst til å finne ut det? Dette er bare noen hjertesukk spørsmål.

FLERE MENINGER:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags