Med unntak fra Nord-Norge og Trøndelag øker skogbrannfaren over hele landet. Enkelte steder i flere fylker er brannfaren ansett som stor.

Meteorologisk institutt har utstedt varsel om stor skogbrannfare enkelte steder i både Oslo, Vestfold, Aust-Agder og Møre og Romsdal.

I Møre og Romsdal er det spesielt Sunndalsøra i Sunndal kommune og Nørvevika i Ålesund der brannfaren ansees som stor de kommende tre dagene. I Ørskog kommune er brannfaren kategorisert på gult nivå, det nest høyeste.

Også i Buskerud, Oppland, Østfold, Akershus, Hedmark, Telemark, Vest-Agder, Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane er det meldt om nest høyeste farenivå de nærmeste dagene.

I Aust-Agder er det spesielt Gjerstad i Gjerstad kommune som er utsatt. De to nærmeste dagene er skogbrannfaren på gult nivå, mens det på fredag er meldt fare på oransje nivå, som betyr stor fare og som er det høyeste farenivået.

Den samme utviklingen finner vi i Sande og Sandefjord kommuner i Vestfold og på Bygdøy i Oslo.

LES OGSÅ: – Skogsarbeidere har avverget store skogbranner

Den varme sommeren i fjor gjorde at skogbrannfaren var stor over lang tid, også lokalt. Skogbrannflyet i Ringerike hadde travle dager:

 

SE BILDENE FRA I FJOR:

Bildeserie

Se bildene fra skogbrannen ved Sokna