Gå til sidens hovedinnhold

– Skjerp dere!

Direkte linje

– Tusen takk til alle dere som ikke kan sitte og jobbe med PC-en deres hjemme. Dere som jobber med syke og gamle, dere som transporterer mat og alt annet vi trenger, dere som sitter i kassa i matbutikkene, dere jobber på apoteket, alle dere rengjørere i landet. Dere kunne vi ikke klart oss uten. Viktige, men lavtlønte. Verden er ikke akkurat rettferdig, skriver Kristin Flack, pensjonist, Jevnaker.

– Skjerp dere!

– Nå må alle ta seg sammen. og holde hendene rene! Jeg har sett en del unge menn gå inn i matbutikker uten å bruke Antibac som er satt frem. Skikkelig egoistisk!! Tenk på oss som trenger deres omsorg ved å hindre smitte. Skjerp dere, er beskjeden fra «sårbar person».

– Hånd-hygiene

– Jeg var på Kiwi i dag, og de hadde satt fram Antibac ved inngangen slik at vi kunne ha på hendene før vi handlet. Jeg brukte den, og brukte også en pose rundt fingrene da jeg kjøpte og skar opp brød. Men jeg så minst 10–15 personer som ikke brukte Antibac da de kom inn. Jeg oppfordrer folk til å skjerpe seg slik at vi alle bidrar til å begrense smitten, sier Gundersen til Ringerikes Blad.

– Tanker

– Dette er tiden til å stå sammen, og følge de anbefalinger som kommer fra Helsedirektoratet.

– Mange sitter i karantene, mange jobber hjemmefra, og mange gjør fantastisk innsats ved å holde Norge i gang. Hverdagen nå er uforutsigbar og usikker. Dette er en vanskelig tid for mange; frykt for smitte, frykt for hvordan en evt sykdom vil ramme dem, frykt for familiemedlemmer, bekymringer for bedriften og uvisse om økonomisk situasjon, men mange vil også kjenne ekstra på ensomheten i tiden fremover. Så ta gjerne en ekstra telefon til de du vet bor alene, send en liten melding til en person du tror kan trenge det, eller kanskje fordi du trenger det selv. Så lite, men likevel så mye.

– Bridgeabstinens

Eidrid Johnsrud har et hjertesukk.

– Nå er alle bridgeklubber stengt på grunn av koronaviruset. Jeg er sikker på at flere enn meg lider av bridgeabstinens. Hva kan så ringblad hjelpe meg med? De kan ta inn bridgespalten fra Finn Brandsnæs inn. Dere har hatt den før. Jeg ønsker meg bridgespalten inn igjen. Hva skal vi ellers drive med. Nå sitter vi i hver vår stue med hendene i fanget, sier Eidrid.

Brenner du for noe? Ring 32 17 96 66 eller send e-post til direkte.linje@ringblad.no.

Kommentarer til denne saken